SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2013. január 14. 10:07

Egy okos „Mini” az Intelliótól

Új termékkel indítja az új évet az Intellio. A kifejezetten nagy videorendszerek fejlesztésére szakosodott magyar cég ezúttal egy új szegmenst célzott meg, a kis alapterületű helyszínek professzionális megfigyelésére alkotott terméket. Az ipari, intézményi felhasználásra tervezett, professzionális IP kamerák tudását kínálja egy egyszerűen telepíthető, otthoni felhasználásra szánt eszközben. A MINI PROTECT egy fejlett, egykamerás rendszer, amely maradéktalanul kielégíti az otthonok, nyaralók, kisebb üzletek, nagyobb értékű tárgyak védelmére irányuló igényeket.
A MINI PROTECT egy éjjel-nappali, vandálbiztos kivitelű, IR-LED-ekkel szerelt, fejlett minidómkamera, amely beltéri és kültéri helyszínen is megállja a helyét. A nagy felbontású, megapixeles kamera a nap 24 órájában, nappali és éjszakai fényviszonyok mellett is kiegyensúlyozottan működik és kiváló képminőséget biztosít. Ezek a professzionális, nagy rendszereket alkotó kamerák ismérvei is, ezúttal egy otthoni vagy kiskereskedelmi, „mini” rendszer képében. A MINI PROTECT előnye, azon túl, hogy professzionális kamera, az egyszerűségében rejlik. A kamera a feltelepítés után gyakorlatilag azonnal működik, egyéb eszközre nincs is szükség. A működtetéshez nem kell külön szoftvert telepíteni, mert az élőképeket és a felvételeket is a kamera webfelületén lehet figyelemmel kísérni. A képek tárolásához nincs szükség rögzítő eszközre, mert a felvételek a kamerában lévő SD-kártyára kerülnek. A MINI PROTECT platformfüggetlen megoldás, amely működik Windows, Mac OS és Linux környezetben, egyetlen feltétel a JAVA alkalmazás megléte. 

Monitorozás és rögzítés: Mindent egy helyen

Az élőképek és a felvételek megtekintésére a kamera webfelületén van lehetőség. Ehhez csak lokális hálózatra és egy számítógépre van szükség. A felhasználó távollétében is van lehetőség arra, ellenőrizze otthonát, nyaralóját, vagyontárgyait, vagy a munkahelyén időről időre kontrolálja az épület másik felében elhelyezett szerverek működését. Az aktuális kameraképeket és a rögzített felvételeket távolból is meg lehet tekinteni interneten, a kamera webfelületén keresztül. A felvételek tárolása 

A képek a kamerában lévő SD-kártyára kerülnek, így nincs szükség tároló szerverre. Az SD-kártya beteltével az újabb felvételek felülírják a régieket, azonban csak azok a képek kerülnek rögzítésre, amelyeken mozgás történt, ez pedig kíméli a tárterületet és így hosszabb időszak felvételeit lehet tárolni. A visszakeresés is egyszerűsödik, ha nem a néptelen udvart vagy az üres nappalit ábrázoló képekkel telik meg az SD-kártya. A kamerában lévő intelligens mozgásérzékelőnek köszönhetően a kültéri megfigyelés is kifinomultan működik: a rendszer kiszűri a szél által a fák, bokrok ágain keltett mozgásokat, árnyékokat, így radikálisan lecsökkenti a tárhelyigényt. Ha biztonsági esemény történt, a felvételek a kamera webfelületén visszakereshetőek és egyszerűen kiexportálhatóak.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában