SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2013. október 11. 14:51

Csomagátvizsgálás két nézetben

A Smiths Heimann kompakt méretben is nagyszerű funkciókat kínál

A Smiths Heimann biztonságtechnikai nagyvállalat jelentős fejlesztéseket hajtott végre a legsikeresebb típuscsaládjánál, a HI-SCAN 6040i-nél. A most bemutatott kompakt méretű röntgenberendezés olyan képességekkel rendelkezik, amelyek ebben a méret- és árkategóriában egyedülállóvá teszik a piacon.
A terrorizmus állandóan változó és egyre kifinomultabb elkövetési módszerei miatt folyamatosan szigorodnak az átvizsgáló és átvilágító eszközök felderítő képességével szemben támasztott követelmények. A Smiths Heimann ennek szellemében fejlesztette ki a 60x40-es méretkategória két röntgengenerátoros, azaz kétnézetes változatát, a HI-SCAN 6040-2is-t.

„Ez a csomagröntgen a teljesítmény és a méret tökéletes kombinációja.” – nyilatkozta Zagroczky Ágnes, a Z&Z Kft ügyvezető igazgatója. „A gép a lehető legkisebb méretben kínálja a jelenleg elérhető legfejlettebb biztonságtechnikát: a kompakt készülék alig 850 kilogramm, mobil, gyorsan üzembe helyezhető, és a kétnézetes röntgenfelvételeit pedig dupla monitoron lehet kielemezni.”

A Smiths Heimann fejlesztőinek nem volt újdonság a feladat, hiszen már több éve gyártanak kétnézetes röntgenberendezéseket a nagyobb méretkategóriákban. Az új kompakt átvizsgáló készülék magában hordozza az alaptípus minden előnyét: a kis helyigény mellett a megbízhatóságot, a rendkívül alacsony szerviz igényt, és nem utolsó sorban a konkurenciát messze megelőző formatervezést is.

A most bemutatott HI-SCAN 6040-2is egyedülálló képessége, hogy egy időben két különböző irányból készít röntgenfelvételt. A kétnézetes átvilágítási technológia segítségével így különböző látószögekből lehet megvizsgálni egy csomag vagy táska tartalmát. A módszerrel a veszélyes vagy tiltott tárgyak felismerése és beazonosítása, illetve maga az átvizsgálási folyamat is sokkal gyorsabban és alaposabban történhet már a kompakt méretű röntgenberendezések kategóriájában.

Az alaptípust, a HI-SCAN 6040i-t, illetve a speciális detektorral szerelt nagyfelbontású változatát jelentős mennyiségben gyártották és gyártják jelenleg is a cég németországi üzemében. A piac legnépszerűbb standard készülékét közintézmények, kormányzati objektumok, bíróságok és büntetés-végrehajtási intézetek, a nagyfelbontású változatát pedig repülőterek részesítik előnyben.

Az új HI-SCAN 6040-2is főbb technikai jellemzői:
 •  Kétnézetes képmegjelenítés
 •  Optimalizált színkép az új röntgengenerátornak köszönhetően
 •  Új HiTraX II elektronika széleskörű szolgáltatásokkal
 •  Áthatolás acélon (jellemző): 37 mm
 •  Felbontás (huzalérzékelés): 41 AWG (0,07 mm)
 •  Röntgenfeszültség: 160 kV

  A HI-SCAN 6040i kétnézetes változata standard és nagyfelbontású (XADA detektoros) kivitelben is elérhető.

  További információ.
 • Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában