SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Esemény

2013. november 27. 22:13

Tudományos szakmai konferenciával tisztelgett a Magyar Tudomány Ünnepe előtt a Kamara

Az eseményre a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara és az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész-és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar közös szervezésében került sor.
Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész-és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar épületében Prof. Dr Kovács Tibor köszöntötte a konferencia résztvevőit és felkérte Német Ferencet, a Kamara elnökét az esemény ünnepélyes megnyitására.

Az elnök elmondta, hogy a tudományos háttér már a mindössze huszonéves szakma esetében - mint a civil biztonságvédelem - is kiépült komplett szakképzési és felsőoktatási vertikummal. Az itt felgyülemlő tudás folyamatos közvetítése a szakmában hivatásszerűen dolgozók számára a Kamara kiemelt feladata, melyet differenciáltan az egymásra épülő komplex képzések keretében valósít meg. Német Ferenc az oktatás és továbbképzés szükségességét a versenyképesség megőrzésének feltételeként határozta meg. A szaktudás az egész aktív életen át tartó tanulással tartható karban, hiszen a hatékonyság növelése nem csupán a korszerű technológiák alkalmazásával, de az információ és a tudás birtokában lévő képzett munkaerő által érhető el.

Az SZVMSZK elnökét Rajnai Zoltán egyetemi tanár, a Biztonságtudományi Doktori Iskola vezetője követte "20 éves a biztonságtechnikai mérnökképzés - főiskolától a doktori képzésig" címmel. Előadásában bemutatta a hazai oktatás kialakulását a kezdetektől napjainkig a teljes kiépült vertikumig.

Ezt követően Birtalan Géza a Kamara oktatási, szakképzési és minőségügyi elnökhelyettese ismertette a személy-és vagyonőrök kötelező képzése, vizsgái során szerzett tapasztalatokat.

A plenáris ülés utolsó előadójaként Szabó Lajos Kuratóriumi elnök,
a Rendvédelmi és Magánbiztonsági Oktatásért és Kutatásért - REMOK - Alapítvány elnöke tartott tudományos szintű előadást a "Tudomány" fogalmáról s arról, hogy ez mennyire érvényes a magánbiztonság területére. Kihangsúlyozta a kutatás szükségességét, melyben a diákokra komoly szerep hárul, természetesen szem előtt tartva a szakma felől érkező gyakorlati tapasztalati információ tömeget. Ezen információ feldolgozása, rendszerbe foglalása képezi a magánbiztonsági ágazat tudományos hátterét.

Az ülés végén Szabó Lajos és Német Ferenc együttműködési megállapodást írtak alá, amely értelmében a Kamara támogatja a REMOK alapítványt az kitűzött célok megvalósításában. (képünkön)

Délután a konferencia szekcióülésekkel folytatódott.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában