SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2014. július 15. 13:29

A jövő rendezvény-megfigyelése: az új debreceni stadion kamerarendszere

Idén májusban adták át Magyarország legimpozánsabb labdarúgó stadionját Debrecenben, mely nem csak méretével és látványos megjelenésével emelte egészen új szintre a hazai sportlétesítmények mércéjét, hanem a benne alkalmazott korszerű és úttörő műszaki megoldásokkal is. Ezek egyikének letéteményese volt a magyar kameragyártó cég, az Intellio Technologies Zrt.
A létesítmény tervezésekor a Magyar Labdarúgó Szövetség előírta, hogy a leendő kamerarendszernek olyan összefüggő panorámaképet kell szolgáltatnia a nézőterekről, amely akár 250 pixel/méter részletességre is felnagyítható.

A kamerarendszer összesen 281 db kamera segítségével lett kialakítva, melyből 64 db 12 megapixeles példány csak a lelátókat figyeli. Ez azt jelenti, hogy a (sport) rendezvények esetén egy 768 megapixeles élőképen őrizheti a rendet a biztonsági személyzet. A bármikor zoomolható panorámamódnak köszönhetően minden egyes szurkolóról igazolványkép minőségű felvétel készül. Emellett a rendszer része 14 db fullHD felbontású PTZ kamera is, melyek egy adott esemény más szemszögből való figyelését is lehetővé teszik.

A létesítmény méretére való tekintettel a CCTV rendszer kezelhető az Intellio háromdimenziós térképmegoldásával is, mely nagymértékben könnyíti a nagy kameraszámú megfigyelőhálózat használatát.

A kivételesen nagy mennyiségű videoanyag feldolgozása és tárolása igazi csúcshardverek felhasználását igényelte. Ennek megfelelően 5db nagyteljesítményű videoszerver teljesít szolgálatot, melyek egy rendszerként kezelhetőek. A projekt során az Intellio Video System része lett a hangrögzítés is, így a stadionban történő szurkolói rigmusok és megnyilvánulások is rögzíthetők.

Az előrelátó ütemezésnek és tervezésnek hála, hetekkel az épület átadása előtt a Senzor Kft. le tudta szállítani az eszközöket, a BEKS Kft. pedig üzembe helyezhette a komplett videomegfigyelő rendszer.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában