SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2014. szeptember 22. 17:59

A kompatibilás koronája – teljes körű Intellio-ONVIF támogatás

Az Intellio Technologies az elsők között kapta meg a széles körű kompatibilitást igazoló ONVIF Profile S tanúsítást az Intellio Video System 2 menedzsmentszoftveréhez. Októbertől a kamerák is belépnek a klubba: ONVIF Profile S tanúsítást kapott az Intellio VISUS kameracsaládja.
Az ONVIF megjelenése előtt nem létezett egységes ajánlás az IP megfigyelőrendszerek területén, különböző gyártók termékei között nem volt garantálható a kompatibilitás. A még mindig nagyon fiatal (érdemben 2009-ben útjára indított) globális és nyílt fórum mára a több különböző gyártótól származó termék egyazon rendszerbe illesztésének zálogává vált.

Az Intellio menedzsmentszoftverét az elmúlt években többek között emiatt is alkalmazták rendkívül széles körben. Számos létesítményben látja el központi feladatát több gyártó kamerájának kezelésével, emellett több régi, hagyományos rendszer kényelmes modernizálásának eszköze lett. Az Intellio rendszere az elmúlt években magát a kompatibilitást jelentette, s most ezt egy új szintre emelte kameráival is.

2014 őszétől a VISUS kamerák is ONVIF Profile S tanúsítást kapnak, s ennek köszönhetően bármilyen ONVIF tanúsított rendszerben nehézség nélkül beilleszthetővé váltak. A kamerák tartalmazzák az összes előírt funkcionalitást, többek között az eszközfelderítést, a hálózati beállíthatóságot, a ki-/bemeneti port kezelését, videokép beállítást, stb.

Az Intellio erős fejlesztői hátterének köszönhetően, különösen rugalmasan képes rövid határidővel megoldásait testre szabni, így akár egyedi igények rendszerbe illesztésére is biztosít lehetőséget az IVS használata esetén. A megvásárolható Intellio Software Development Kit (IVS-SDK) segítségével pedig már több épületfelügyeleti- és beléptető rendszer teljes funkcionalitású integrációja valósult meg.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában