SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2005. július 20. 0:07

Siemens MM8000

Grafikus veszélykezelő rendszer

A Siemens – MM8000 az alrendszereket (tűz-, behatolás-, és gázjelző, beléptető, CCTV) egységesen jeleníti meg, függetlenül attól, hogy egy épületben vagy földrajzilag nagy távolságra helyezkednek el egymástól (RS232, LAN, WAN). Az előre megtervezett beavatkozási algoritmusoknak köszönhetően, veszélyhelyzetben csökkenti a tévedés esélyét, átláthatóságával megbízható és hatékony üzemeltetést tesz lehetővé. Alkalmazza az elterjedt kommunikációs formákat, megoldásokat: BACnet, OPC, TCP/IP, MS Win, AutoCAD.

Napjainkban nő az emberi és vagyoni értékeket fenyegető veszélyforrások száma, ezért folyamatos igény a védelmi rendszerek erősítése.
Minél komplexebb a kockázat, annál kevésbé hatékony az egymástól elszigetelt rendszerek használata. Veszélyhelyzetben hideg fejjel gondolkodni a legnehezebb, az emberi hibák valószínűsége megnő, ilyenkor az összetett védelmi rendszerek működtetése - amelyek létesítésének eredeti célja a biztonsági szint növelése – esetleg pont az ellenkező hatást éri el.

Az MM8000 a Siemens „Egyszerű és Biztonságos” Grafikus Veszélykezelő Rendszere, amely integrált felügyeletet biztosít az emberi és vagyoni értékek védelmére. A központosított kezelés és felügyelet csökkenti az üzemeltetés során felmerülő költségeket, ugyanakkor növeli az épület biztonsági szintjét. Az MM8000 egységes, átlátható formában jeleníti meg a rendszerekből érkező riasztásokat, üzeneteket és állapotjelzéseket, figyelembe véve az előzőleg meghatározott, a biztonság szempontjából felállított rangsort. A jelzések kezelése során, a felhasználó előre definiált eljárások követésére hagyatkozhat, amelynek végrehajtását utasítások, beavatkozási tervek és térképes felületek segítik.

Az MM8000, moduláris felépítésének köszönhetően, költséghatékony felügyeletet biztosít mind a kis és közepes helyi, mind a nagy, akár földrajzilag tagolt, rendszerek esetében.

Az MM8000 a legmodernebb műszaki megoldásokat kombinálja, kitűnő felhasználói előnyökkel:

 • Gyors, hatékony veszélyjelzés szűrés és megjelenítés
 • Egyértelmű, hibamentes kezelés stressz-helyzetekben is
 • Beavatkozási idő csökkentése
 • Rövid betanulási idő
 • Egyszerű és gyors konfigurálás
 • Nyitottság más gyártók rendszerei felé

Gyors, irányított beavatkozás
Esemény kezelésekor a rendszer a legcélravezetőbb logikai lépéseken keresztül irányítja a beavatkozót. Így elkerülhető, hogy rossz döntések következményeként a veszélyhelyzet mértéke fokozódjon. A rendszer csak azokat a lehetőségeket kínálja fel a beavatkozónak, amelyek az adott helyzetben megfelelőek, ezzel csökkentve a tévedés esélyét.

Könnyű navigáció
PC-s környezetben megszokott, fa-struktúra szerűen elrendezve megtalálhatóak az épületek, szintek, helyiségek és eszközök rajzai. A böngésző segítségével könnyen és gyorsan beazonosíthatjuk az egyes eszközök elhelyezkedését. Az áttekintő alaprajzoktól egészen a részletrajzokig változtatható a megjelenítés.

Automatikus eseménynapló
Minden esemény és kezelői beavatkozás bekerül az eseménynaplóba, ahonnan egyedi szűrési feltételeknek megfelelően készíthetünk listákat.

MM8000 Rugalmasan testre szabható
A különböző rendszereket (tűzjelző, behatolásjelző, beléptető, videómegfigyelő, gázjelző) egységes formában jeleníti meg, függetlenül attól, hogy azok egy épületben vagy földrajzilag nagy távolságra helyezkednek el egymástól. Az alrendszerek kapcsolódhatnak közvetlen kábelkapcsolattal (RS232), helyi hálózaton (LAN) vagy nagy kiterjedésű hálózatokon (WAN).

Az MM8000 alkalmazza napjaink vezető kommunikációs protokolljait és rendszereit:

 • BACnet
 • OPC
 • TCP/IP
 • MS Windows
 • AutoCAD
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában