SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2005. június 28. 5:35

Siemens CS11

tűzjelző központ család

A Siemens AlgoRex CS11 tűzjelző központ családja kis, közepes és nagy méretű tűzjelző rendszerek kialakítására alkalmas. A kollektív, analóg intelligens és interaktív érzékelő családokat egyaránt kezelni képes központok rugalmas felépítésüknek köszönhetően mindig az alkalmazás méretéhez szabhatók. Az háttérvilágítással rendelkező LCD kijelző, magyar nyelvű menürendszerrel, gyors és egyértelmű beavatkozást biztosít a kezelőnek. Nagy rendszereknél több központ hálózatba köthető, közös kezelőegységekkel.

 • A központi egység a jelzővonalon keresztül fogadja az automatikus tűzjelzőktől, kézi jelzésadóktól és bemeneti moduloktól érkező jelzéseket, ezeket kiértékeli, és a beépített valamint a külső kimeneti eszközökön keresztül végrehajtja a szükséges vezérlési műveleteket.
 • A központok automatikus címzésű (Cerberus – AnalogPlus vagy Interaktív) eszközökből 128 kezelésére képesek hurkonként. A kapacitás központonként 1 huroktól egészen 64 hurokig terjed, ami maximum 3000 érzékelőt jelenthet központonként.
 • Hálózatos működése esetén egy rendszerben akár 15 központ is működhet egymás mellett.
 • Az érzékelő hurkok árnyékolásmentes kábelezéssel ~2000 méter hosszúságban építhetőek ki.
 • Minden eszközben izolátor található, amely biztosítja, hogy hurokzárlat vagy szakadás esetén, a kétoldali betáplálásnak köszönhetően, egyetlen eszköz sem esik ki a védelemből. A megosztott jelfeldolgozásnak köszönhetően (az érzékelőben és a központban) magasfokú rendszerbiztonság és téves-riasztás mentes működés jellemző. Az érzékelők érzékenysége a központon keresztül állítható be.
 • Minden eszközhöz egyedi azonosító szöveg rendelhető (pl.: helyiségnév), amely segít a tűzjelzés (hibajelzés) gyors és pontos meghatározásában. A kezelői hozzáférés jelszóval vagy kulccsal védhető az illetéktelen beavatkozásoktól. Különféle kezelői szintek biztosítják a jogosultságnak megfelelő működtetést. Definiálhatóak úgynevezett beavatkozási utasítások, amelyek egyértelmű üzenetként jelennek meg a kijelzőn veszélyhelyzetben.
 • A központok kiegészíthetőek különböző bővítő kártyákkal, amelyek hangjelzők vezérlésére, tűzeseti beavatkozások vezérlésére, más rendszerekről érkező jelzések fogadására, interaktív vagy kollektív érzékelők csatlakoztatására szolgálnak. Csatlakozhatnak hozzájuk LON – busz eszközök is, amelyek nagy távolságban elhelyezhető másodkezelő egységek, LED megjelenítő táblák, vezérlő és jelzésfogadó egységek lehetnek.
 • A tűzjelző központok PC-s programozó szoftver segítségével rugalmasan beállítható, nagy bonyolultságú vezérlési feladatok elvégzésére is alkalmasak.
 • Lehetőség van grafikus felügyeleti rendszerrel történő összekapcsolásra, amelyen keresztül a tűzjelző központ jelzései grafikus formában jeleníthetőek meg, kezelhetőek a jelzések és elvégezhetőek beavatkozások is.
 • A központok rendelkeznek eseménymemóriával, amely 200-tól 1000 esemény letöltését és nyomtatását teszi lehetővé. Természetesen on-line esemény-nyomtató is használható.
 • A rendszer megkülönböztet „jelenlét” és „távollét” üzemmódot, amelyekben eltérő riasztás-szervezési módok működnek. „Jelenlét” üzemmódban a helyi őrségnek lehetősége van kivizsgálni a tűzjelzés valódiságát, és manuálisan indítani az átjelzést. Amennyiben az előre meghatározott késleltetési időn belül nem nyugtázzák vagy törlik a jelzést, az átjelzés természetesen automatikusan megtörténik. „Távollét” üzemmódban azonnali átjelzés történik.
 • Hálózatos rendszerfelépítés esetén a központok „vészeseti üzemmódban” is képesek működni, ami azt jelenti, hogy még a kezelőkonzol processzorának meghibásodása esetén is megjelennek a tűzjelzések.
 • A központ tetszőlegesen 12…72 órás, vagy esetenként hosszabb idejű szünetmentes működéssel is kialakítható.


További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában