SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2017. március 14. 13:16

Dahua kaputelefonok

A Dahua a közismert CCTV rendszerei mellett, folyamatosan bővíti és fejleszti kaputelefon családjának elemeit. De lássuk részletesen, hogy a gyártó mérnökei hogyan gondolják a videó megfigyelő rendszerek kínálatának szélesítését.
Igen, itt nem önálló rendszerről kell beszélnünk, hiszen a Dahua kaputelefon család több ponton illeszthető bele meglévő videó megfigyelő rendszerünkbe.Elég azt megemlíteni, hogy kaputelefonunkat könnyedén integrálhatjuk számítógépünkön futó videó felügyeleti programba. De ugyanilyen egyszerűen mobil készülékeink applikációjában is kezelhetjük kaputelefonunkat. Fogadhatjuk a becsengetéseket, kitekinthetünk, ajtót nyithatunk – akárhonnan. És ez a lényeges, hogy amennyiben kaputelefonunkat és felügyeleti szoftverünket is tudjuk csatlakoztatni az internethez, akkor a világ bármely pontjáról megtehetjük ezt.
Rendszerméret szempontjából nem hinném, hogy korlátokba fogunk ütközni. A legkisebb egylakásos kültéri készülékektől kezdve a többlakásos kaputáblákon át a modulárisan felépíthető kapuegységekig mindent megtalálunk, becsengethetünk, nyithatunk kóddal, proximity kártyával, de akár ujjlenyomattal is igény szerint több ezer lakást is kezelve egyetlen rendszerben.

A kültéri egységekben közös, a nagy érzékenységű, éjszaka is tökéletes képet biztosító megapixeles Night Vision kamera, valamint az akár magyar nyelven történő hangos tájékoztatás a kaputelefon rendszer működéséről.

A 7” és 10” méretű érintőképernyős lakáskészülékek közül mindenki igényének megfelelőt választhat úgy, hogy a kaputelefonunk beltéri eszköze már nem csupán egy szükséges kiegészítő termékként, hanem lakásunk modern bútordarabjaként lesz jelen. Természetesen az egy rendszerbe telepített beltéri egységek között lehetőség van intercom funkció használatára, vagy ha szükséges akár rögzíthetjük is a kültéri egység képét. Ezek a képek pedig nem csak a saját kültéri egységek képei lehetnek, hanem a hálózatba telepített IP kameráinkat is megjeleníthetjük egyetlen gombnyomásra.

Rendszerünket készüléktípustól függően, akár ethernet hálózatba, akár Wi-Fi hálózatba is illeszthetjük, de választhatunk hagyományos kétvezetékes analóg rendszerelemeket is.

És a jövőnk ezzel még el sem kezdődött, hiszen a beltéri eszközök kompatibilisek a Dahua hamarosan megjelenő érzékelő családjával, melyekkel így könnyen építhetünk ki akár kisebb biztonsági rendszereket is.

A Dahua kaputelefonokat keressék a hivatalos disztribútoroknál, vagy viszonteladó partnereinknél.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában