SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2017. április 26. 7:59

DAHUA ToolBox – Svájci bicska a számítógépre

Modern CCTV eszközök telepítésénél sokan jogosan aggódnak a rendszerek programozásával, későbbi karbantartásával, esetleges frissítésével járó feladatok miatt. Számos program, firmware és egyéb segédeszköz érhető el a világhálón, de sajnos sokszor ezek eredetében, és megfelelő működésében nem lehetünk biztosak.
Ezeket a gondokat látva a Dahua kibocsájtotta ToolBox névre hallgató szoftverét – mely valóban nem más, mint a CCTV rendszerünk építőelemeihez elérhető alkalmazások, frissítések és egyéb kisegítő programok aktuális gyűjteménye.

Segítségével az eddigi határokat átlépve, könnyűszerrel végezhetjük munkánkat legyen szó akár letöltésekről, akár frissítésekről. A ToolBox szoftver működését egy megbízható szerver támogatja, mely számtalan további funkcióval fog gazdagodni a jövőben.

Telepítéséhez egy egyszerű e-mail címes regisztrációra van szükségünk, mint majd látni fogjuk, ennek sok helyen hasznát vehetjük a későbbiekben. Ezzel az e-mail címmel és jelszóval tudunk minden esetben belépni szoftverünkbe, melynek egyszerű használatával gyorsíthatjuk munkánkat.

És igen, a programban a legtöbb jól ismert kiegészítő program található meg. Egy nagyszerű gyűjteménye a mindig élő és aktuális verzióknak, soha többé nem kell keresgélni a megfelelő frissítéseket a gyártó vagy a forgalmazók oldalán.

ToolBox szoftverünk a rendszer teljes kivitelezésében segítségünkre lehet. A tervezéstől, a kivitelezésen át a már működő rendszer képeinek megtekintésén, archiválásán keresztül tényleg minden feladatunk elvégezhető a szoftvergyűjtemény elemivel.

Gyakori kérdés, hogy mekkora HDD-t, és hány darabot csatlakoztassunk a rendszerbe. A Dahua DiskCalculatora segítségével kiszámíthatjuk az igényeknek megfelelő tárhely méretet.


Mit láthatunk majd az adott látószögű kamerával a felszerelés helyén? CameraCalculator segítségével erre is választ kapunk

Ezek mellett természetesen megtaláljuk a különböző eszközeink – kamerák, kaputelefonok, beléptető eszközök - konfigurálását szolgáló ConfigTool szoftvereket éppúgy, mint a rögzített képek lejátszására szolgáló SmartPlayert, vagy a Dahua digitális képrögzítőink merev lemezeit kezelő DiskManager szoftvert is.

Valóban sikerült a Dahua részéről egy a címben is kiemelt svájci bicskát összerakni, hiszen minden alkotóeleme jól ismert, önállóan is régóta használt eszköz, de így összegyűjtve még gyorsabb és hatékonyabb megoldást nyújt a feladatok elvégzéséhez.

És hogy honnan érhető el a ToolBox szoftver?
Természetesen a www.dahuasecurity.com oldalról, amelyet akár már magyar nyelven is használhatnak a régió kiválasztása után:


Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Business development manager / IPCamLive

Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!