SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2017. július 17. 20:06

ePoE a Dahuától – akár 800m táp+jelátvitel egy kábelen köztes eszközök nélkül!

IP hálózatoknál már rég óta elterjedt és jól ismert a Power Over Ethernet szabvány használata, ami egy Ethernet kábelen biztosítja a kamerák tápellátását és jelátvitelét, azonban gyakori probléma a nagyobb távolságok áthidalása.
Már a szabvány is maximálisan 100m-re korlátozza a jelátvitelt, de gyakori probléma hogy a nem megfelelő kábelek használata miatt a hő leadás akkora a kábelen hogy a tápellátás csak ennél jóval kisebb távolságon működik. Ilyenkor különböző aktív eszközöket vagyunk kénytelenek közbeiktatni, hogy megnöveljük a távolságot, azonban ezek tápellátása gyakran nem biztosítható. Erre kínál megoldást a Dahua ePoE rendszereivel, ahol a megfelelő eszközök használata esetén akár 800m-re is biztosíthatjuk a tápellátást és a jelátvitelt.

Előnyök:
 •  Nincs szükség további aktív eszközök beiktatására
 •  Egy kábel, így kevesebb hálózati csomópont ami nagyobb megbízhatóságot jelent
 •  Egyszerű kábelcsatlakozás, könnyen telepíthető és karbantartható


 • Négy érv az ePoE mellett:

  1. Kevesebb energiafogyasztás
  Az ePoE kamerák teljesítményfelvétele jóval alacsonyabb, mint a hagyományos PoE kameráké, így hosszú távon rengeteg elektromos energiát spórolhat meg.

  2. Költséghatékony
  A kevesebb energiahasználat nem csak környezetvédelmi szempontból fontos, de pénztárcánkat is érinti, hiszen nagyobb rendszereknél havi szinten jelentős összegeket takaríthatunk meg. Emellett mivel hagyományos Ethernet kábelezést használunk nagyobb távolságokra is így eltekinthetünk az olyan extra kiadásoktól, mint az optikai kábel vagy az aktív eszközök költségei.

  3. Nagy átviteli távolság
  A hagyományos 100m-es PoE átvitellel szemben ePoE 100Mb/s jelátviteli sebesség mellet akár 300m, 10Mb/s jelátviteli sebesség mellet pedig akár 800m átviteli távolságra is képes.


  4. EOC (Etherner Over Coax) – IP jelátvitel koax kábelen
  EOC konverterek használata esetén hagyományos koax kábelezésen keresztül is megoldható az IP kamerák táp és videojel átvitele, ráadásul itt 400m-ig ezt a megoldást is bátran használhatjuk RG-59 vagy RG-6 kábelezés használata esetén.


  IP kamerák közül jelenleg az alábbi típusok támogatják az ePoE funkciót:


  ePoE kompatibilis PoE switch:


  Az ePoE megoldásokat keressék a hivatalos disztribútoroknál, vagy viszonteladó partnereinknél.

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában

  Business development manager / IPCamLive

  Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!