SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2017. október 26. 23:45

Moduláris IP intercom rendszer 2N módra

Forgalmazó: Aspectis Kft
Gyártó: 2N TELEKOMUNIKACE a.s.
Az IP technológia az intercom rendszerek területén is elhozta azokat a forradalmi változásokat, amelyek gyökeresen változtatják meg megszokott eszközeink képességeit. Mindezt a 2N Helios IP Verso bemutatásával szeretném illusztrálni. A 2N, mint az intercom rendszerek vezető gyártója, így a termékeiben megjelenő szolgáltatások és design az élvonalat képviselik.

Modularitás

A Helios IP Verso, mint ahogy azt a neve is sejtetni engedi egy moduláris felépítésű intercom rendszer. A felhasználók egy nagyon széles menüből választhatnak - szinte kötöttségektől mentesen- amikor a saját intercom rendszerüket összeállítják. Először a fő egységet kell kiválasztaniuk, itt azt kell eldönteniük, hogy igénylik-e a nagy felbontású, sötétben is látó HD kamerát, vagy nem. A fő egység két modul helyet foglal el, de az alsó egy sima fekete felület, ami fölé számtalan kiegészítő modul beszerelhető.

Ezek a következők:
 •  Bluetooth modul
 •  Érintő képernyő
 •  Ujjlenyomat olvasó
 •  Infopanel
 •  Nyomógombos tasztatúra
 •  Többféle RFID olvasó
 •  Indukciós hurok
 •  I/O modul
 •  Wiegand modul

 • Hely hiányában nem tudjuk mindet részletesebben bemutatni, így csak a legérdekesebbeket ragadjuk ki. A Bluetooth modul egy biztonságos és kényelmes módját biztosítja az ajtó nyitásnak, mivel az ajtót mobilunk, vagy tabletünk és egy telepített alkalmazás segítségével nyithatjuk, így nincs szükségünk külön belépőkártyára. Az érintő képernyős modul segítségével a felhasználók egyszerűen kereshetnek a max. 2000 fős adatbázisban, vagy beüthetik az ajtónyitó kódjukat. Az RFID olvasók 4 féle változatban kaphatók, egy 125kHz-es és 3 különböző 13,56MHz-es változatban. Egyes modulok fölé más modulok is is beépíthetők, ilyen pl. az I/O, vagy a Wiegand modul. Természetesen minden egység vandálbiztos kivitelű, víz- és ütésálló tokozású, megfelel az IK8 és az IP 54 szabványoknak. Egy intercom rendszer esetében kulcsfontosságú a beszéd érthetőség, amiről egy HD audio codec és egy integrált erősítő gondoskodik. Így még akkor is érthető marad a látogató hangja, ha zajos utcai környezetben van.

  Integráció

  A 2N Helios IP Verso igazi erőssége mindezeken felül a nagyfokú integrálhatóság. Ez az, amiről már a bevezetőben is tettem utalást. Olyan szabványokkal működik együtt, mint az ONVIF, HTTP alapú API-k és modern streaming képességek. Mindezek alkalmassá teszik arra, hogy integrálható legyen videó felügyeleti-, behatolásjelző-, beléptető-, és épület automatizálási rendszerekbe. Így például a szintén a kínálatunkban megtalálható Milestone és Netavis VMS rendszerekbe egyaránt integrálható. Természetesen a vállalti telefon rendszerekbe is integrálható, így akármelyik mellék felhívható a kültéri egységről.

  A 2N Helios Verso szinte minden környezetben megállja a helyét, legyen az egy irodaépület, társasház, kórház, oktatási intézmény vagy szálloda.
  További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában