SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. november 15. 8:15

Quadrosense kerítésvédelmi rendszer

Forgalmazó: Riel Elektronikai Kft.
Gyártó: Umirs
A QuadroSense™ egy magyar gyártású speciális, vonali detektálást biztosító kerítésvédelmi eszköz. A rendszer legfontosabb eleme a központi kiértékelő egység, melyhez a vibráció érzékeny TB kábelek vannak csatlakoztatva.

A TB kábel egy speciális triboelektro kábel, melyet a védeni kívánt kerítésre kell felrögzíteni gyorskötözők segítségével, fűrészfog mintázatban vagy egyenes vonalban. A kábel egyik vége csatlakoztatva van a központi kiértékelő egységhez, a másik vége pedig egy nagy ellenállású lezáró egységben végződik.

A behatoló mozgása által keltett vibráció súrlódást generál a kábel alkotóelemei között is, így megváltozik annak kapacitása. A beállításoktól függően ez a kapacitás változás riasztást okozhat. A vibráció-érzékeny kábel maximális hossza 250 m lehet. Ennek a kábelnek a használata csak olyan kerítéstípusokon ajánlott, amelyek képesek továbbítani a vibrációt a kábelnek.

Ezen kívül alkalmazható még olyan helyeken a kábel, ahol a behatoló közvetlen kábel vibrációt tud okozni, például kerítés alatt talajba fektetve ásás ellen, vagy betonfal tetejére telepítve átmászás ellen.

A vibráció-detektáló kábel kezdőpontja eltolható 500 m távolságra a kiértékelő központtól DC kábel használatával. A vibrációt deketáló kábel passzív eleme a rendszernek, mely nem igényel kiegészítő tápellátást. A működési paraméterek külön konfigurálhatóak minden egyes bemeneti csatornánál a beállító szoftver segítségével.

A kiértékelő egység négy riasztási kontaktus kimenettel rendelkezik a csatornák riasztásának továbbítására, valamint RS485 kimenettel a státusz információk lekérdezésére. A kiértékelő egység burkolata IP65 védettséget biztosít az eszköznek.

FŐBB JELLEMZŐK
 • 4 bemeneti csatorna
 • 250 m szenzor kábel/csatorna
 • szoftveres beállítási lehetőség
 • plug and play telepítés
 • 255 különböző hálózati cím
 • 4 OC riasztási kimenet
 • 1 tamper kimenet
 • működés minden időjárási körülményben
 • További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában