SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2017. december 13. 7:29

Mindent bele – DAHUA-ból!

CCTV rendszerek kialakításánál – legyen szó akár nagyfelbontású analóg rendszerről, akár IP rendszerről, mérettől függetlenül mindenképpen szót kell ejteni az alkotóelemek kompatibilitásáról. Míg néhány kameránál az eszközök paramétereinek tűréséből adódó hibák nem okoznak különösebb gondot, addig egy nagyobb hálózatnál az egyes komponensek hibái hatványozottan jelentkezhetnek a teljes rendszer vonatkozásában.
Ebből a szempontból is kiemelkedő előnyöket élvezhetünk DAHUA rendszereink kialakításakor. A DAHUA Technolgy - szinte egyedülálló módon egy CCTV rendszer valamennyi alkotóelemére kínál megoldást, és mindezt úgy, hogy az egyes elemek között is több különböző teljesítmény szint közül választhatjuk ki az ár/érték arányban leginkább megfelelőt.

Ahogy látjuk a két végpont – a kamerákon és a megjelenítő monitorokon/monitor falakon túl, a hálózati elemeket, rögzítőket, háttértárakat, vezérlőket, valamint számos egyéb kiegészítő terméket is megtalálunk a DAHUA kínálatában.

A hatalmas kínálat áttekintésében az átgondolt termékkategóriák, és a logikus termékelnevezések is segítségünkre vannak. Csak kivonatosan csoportosítva az egyes termékkategóriákat:
Kamerák: akár HDCVI akár IP technológiát – vagy akár hőkamerát választunk három elkülönített csoportot találunk. Lite, Eco-Savy, HDCVI kameráknál Pro, illetve Ultra sorozatot. Az egyes csoportokban jól elkülönítve jelennek meg a különböző, egyre magasabb szolgáltatási csomaggal bíró termékek, természetesen a Lite alap kategóriától kiindulva. A különböző csoportokban ezen felül még választhatunk a különböző felbontású modellek közül.

b>Digitális rögzítők: itt is három elkülönített csoportot különböztetünk meg, bármelyik technológiáról is beszélünk. A Lite, Pro és Ultra sorozatok növekvő teljesítményszinteket jeleznek, és bár csatorna számban vannak átfedések, de a nagyobb tároló kapacitással és nagyobb csatornaszámmal rendelkező rögzítők a nagyobb teljesítményszinteken találhatóak. A különböző külső kialakításnak és az akár járműbe is szerelhető típusoknak köszönhetően, minden felhasználáshoz található megfelelő modell.Hálózati elemek: itt leginkább az IP technológiában használt switchekre érdemes figyelni. Ezek között találunk egyszerű 10/100 Mbps vagy Gigabit switcheket, POE switcheket, vagy a DAHUA speciális technológiáját használó ePoe switcheket. Természetesen a kínálatban található akár optikai linkkel rendelkező switch is, de sok eszköz rendelkezik akár dómkamerák táplálására szolgáló HiPoe kimenttel is. Itt érdemes megemlíteni az analóg hálózatok elemeit, mint például a balunokat,, zavarszűrőket, tápfeladókat, de találunk erősítőket, optikai jelátvivőket is.
Monitorok: a DAHUA monitorokat kialakítás és technológia alapján csoportosítjuk. Önállóan használható, vagy keskeny – monitorfalba építhető kiviteleket is találhatunk a hozzájuk tartozó szerelvényekkel együtt. Felbontásuk akár 4K is lehet, de általános közös jellemzőjük a 7/24 működés, mely kiemeli az általános számítógép monitorok közül.Központi egységek: talán ezek azok a termékek, melyeket a legnehezebb kategorizálni. Speciális paramétereikkel a nagy rendszerek elmaradhatatlan tartozékai. Csak kiemelve két nagyon fontos eszközt a DAHUA egyedi kínálatából: DSS központi felügyeleti szerver – egy Linux alapú központi cél hardware, mely kamerák, rögzítők, beléptetők és megannyi más IP alapú eszköz felügyeletét végezheti. Vagy a monitor fal vezérlő egység, mely moduláris felépítésével könnyen a megrendelő igényeihez igazodva segít kialakítani tetszőlegesen a felügyeleti állmást akár 60 monitor egyidejű kezelésével.


A fenti rövid áttekintésből is láthatjuk, hogy a DAHUA kínálatára bátran támaszkodhatunk, legyen szó bármilyen méretű rendszerről. Az áttekintésben ráadásul csak a termékek egy szűk szegmensére tértünk ki, hiszen természetesen a DAHUA további termékei is – mint a beléptetők, kaputelefonok, parkoló rendszerek, hőkamerák stb.- bele tartoznak az egységes kompatibilis rendszerbe.

És hogy sikerüljön kiválasztani minden esetben az igényeknek leginkább megfelelő terméket a DAHUA széles kínálatából, célszerű használni a dahuasecurity.com oldalt, melyen számos információ akár magyarul is elérhető, és a termékkereső segítségével kiválaszthatjuk és össze is hasonlíthatjuk a kívánt paramétereknek megfelelő eszközöket.További hasznos információkért keresse a DAHUA hivatalos disztribútorait.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Business development manager / IPCamLive

Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!