SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. február 6. 14:24

4+1 akció beltéri mozgásérzékelőkre

PR hír

Vásárolj 4 db KX15DT vagy KX10DTP Pyronix mozgásérzékelőt és az ötödiket ajándékba adjuk! A termékek azonnal elérhetők raktárkészletünkről.
A KX15DT egy kombinált, mikrohullámú és passzív infravörös szenzorral rendelkező beltéri mozgásérzékelő. A mikrohullámú rész a közeledő-távolodó, a PIR rész az érzékelési mezőre merőleges mozgásra érzékeny. Mivel a technológia már ismert a piacon, így azokat a tulajdonságait érdemes megtekintenünk, amelyek különlegesek.

"X" sáv
Az érzékelő alkalmazott frekvenciája az “X” sávon belül helyezkedik el, ez 8-12 GHz-et jelent. A DT három verzióban kerül forgalomba: 9.87, 9.9 és 9.91 GHz, melyeket színkódok jelölnek, így könnyen azonosíthatóak. Az "X" sáv funkcióval olyan telepítések segíthetők, ahol több kombinált érzékelő kerül egy helyiségbe, általa elkerülhető a zavarás jelensége. Másik előnye az “X” sávnak, hogy kevésbé hatol át olyan anyagokon, mint az “S” sávos eszközök többsége (S sáv: 2...4 GHz).

Az IFT
Az IFT rövidítés arra utal, hogy minden KX sorozatú eszköz speciális tűrésmezővel rendelkezik, mely segíti a téves riasztások elkerülését. Az eszköz alkalmazkodik a környezethez.

BlueWave
A BlueWave technológia több műszaki megoldás összevont elnevezése. A jelfeldolgozást külön algoritmus segíti, valamint a lencse fizikai szerkezete szintén a pontos működést támogatja: az aszférikus optika kedvezőbb feltételeket teremt az infra energia begyűjtésére a környezetből.

Aszférikus optika
Az optikaszerkezet, köznevén "lencse", 90 fokos lefedési teret és 15 méteres térvédelmi távolságot biztosít. Az aszférikus lencsénél - ellentétben a síklencsével - a fókuszáló felület és a pyroelem között nagyjából állandó a sugár, így mind a közeli, mind a távoli érzékelés homogén. Ezzel együtt a KX15DT rendelkezik „maga alá látó” zónákkal is.

A külső
Minden KX sorozatú mozgásérzékelő azonos külsővel rendelkezik, a riasztás visszajelző LED színe attól függ, milyen elem aktivált. Az eszköz mellé a dobozban mellékelt a fali, vagy mennyezeti szereléshez használható tartó, mely rejtett kábelvezetésre alkalmas. Így nem kell külön költséggel számolni, kész, gyári megoldás áll rendelkezésre.

A belső
A burkolat csavarral rögzített; mind a szabotázs, mind a riasztás kimenethez tartoznak előre definiált EOL ellenállások, melyek jumperrel választhatók (például 5k6, vagy 1k). Ez nagyban segíti a telepítést, nem kell forrasztani. A mikrohullámú érzékelő tartománya egy potméterrel szabályozható 0 és 15 méter között. A kétféle (Duál Technológia) érzékelési mód jumperrel programozható, azaz van lehetőség ÉS / VAGY üzemmód beállítására.

A PIR oldal duál elemes kivitelű, két pyroelem felügyeli és dolgozza fel a bejövő energiát (74 db zóna segítségével). Itt rögtön van hibaszűrés, ha csak egy elem érzékel, nincs riasztás.

A digitális hőmérsékletkompenzálás olyan területen jöhet jól, ahol a környezet hőmérséklete közel lehet az emberi test hőmérsékletéhez. A KX15DT ilyenkor automatikusan állítja érzékenységét a tapasztaltaknak megfelelően.

Az optika mögött és az alaplapon is olyan szerkezeti elemek vannak, melyek elszigetelik az érzékelési csatornát a környezettől, így például apróbb bogarak nem jutnak a pyroelem közelébe, és nem okoznak kellemetlen téves riasztást.

A KX15DT EN50131 Grade 2 besorolással rendelkezik. (A KX sorozat Grade 3 kategóriába tartozó eszköze az “antimaszkos”, kitakarás ellen védett kivitel, a KX15DTAM).

Összességben a Pyronix KX15DT egy jó jellemzőkkel rendelkező duál technológiát használó beltéri eszköz, olyan extra funkciókkal, melyek a telepítés megkönnyítésére szolgálnak. Használata és megismerése egyszerű!

KX10DTP kisállat védelemmel
Gyakran a védendő objektum családi ház, ilyen esetekben előfordul, hogy a háziállatok szabadon mozoghatnak a házban. Egy hagyományos érzékelő a kisállat mozgására is riasztást generál, szemben a kisállat védelemmel ellátott mozgásérzékelőkkel, amik bizonyos tömegig képesek kiszűrni az állatokat, így megakadályozva az esetleges téves riasztásokat. A KX10DTP 24 kg-ig megbízhatóan megtudja különböztetni a kisállat mozgását a más forrásból eredő mozgástól.
Hírlevél

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában