SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. március 28. 7:20

Hikvision HikCentral

Megjelent a Hikvision legújabb központi video felügyeleti (CMS) megoldása, a HikCentral. A szoftver kifejezetten nagyobb méretű kamera rendszerek igényeire lett kifejlesztve. Legfőbb jellemzők közé tartozik az egyszerű kezelhetőség, stabil működés, gyors visszakeresés és riasztás menedzsment. A fejlesztésnek köszönhetően több ezer kamera élőképét és felvételét kezelhetjük egyetlen CMS-ben.

A Hikvision előretelepített HikCentral szoftverrel szállítja szervereit, de rendelhető önállóan a szoftver is. Ez utóbbi esetben Windows operációs rendszerrel rendelkező szerverre és kliens gépre van szükség. A PC alapú kliensen kívül böngészőn és mobil alkalmazáson keresztül is el lehet érni a rendszert.


Egyszerű telepítés
A szoftver lehetővé teszi, hogy a hálózaton elérhető valamennyi NVR és DVR felvételéhez hozzáférjünk a megfelelő autentikációkat követően. A menedzsment szerveren néhány gomb nyomást követően minden beállítást át tudunk venni a kamerákról és a rögzítőkről. Ezt követően HikCentral Control Client szoftveren keresztül tudjuk kezelni az eszközöket. Külön felületen ellenőrizhetjük a rendszer működését, itt a kamerák és rögzítők állapotát láthatjuk.
Egységes platform
A HikCentral szoftverben lehetőség van a video rendszer komplett funkcionalitásának kihasználására. Például a rendszám olvasásó kamerák központi kezelését, a POS pénztárgép modul megjelenítését, valamint a ember számláló kamerák statisztikai elemzését is el tudjuk végezni a klinesen keresztül.

Intuitív riasztás menedzsment
A szoftverben jól paraméterezhető jogosultsági szinteket, csoportokat hozhatunk létre. A riasztási eseményeknek prioritási sorrendet határozhatunk meg. Ezeknek megfelelően különböző értesítéseket, feladatokat állíthatunk be a meghatározott felhasználóknak. Az azonnali riasztás gyors intézkedést tesz lehetővé az opárátor számára. Ezt nyugtázni tudja, könyvjelzőt tud elhelyezni az idővonalon és archiválhatja is, így később gyorsan vissza lehet keresni az eseményt és biztos, hogy nem kerül felülírásra az adott periódus. A HikCentral-ban lehetőség van több csatornás felvétel kimentésre, amin ráadásul utólagosan privát maszkot is elhelyezhetünk. Az exportálás során titkosíthatjuk a felvételeket, ilyenkor a szükséges lejátszó eszközt is mellékeli program. A kliensen több rétegben lehet térképeket elhelyezni. A több telephellyel rendelkező cégek esetén ez egy rendkívül hasznos funkció, ugyanis áttekinthető képet kapunk a teljes rendszerről.

Stabil működés
A rendszer rendkívül üzembiztos. A központi szerveren keresztül a videó streameket központilag is rögzíthetjük hálózati adattárolókra, így duplikálhatjuk a felvételeket. Egy hálózati kimaradás követően a rögzítőkről, SD kártyákról automatikusan feltöltésre kerülnek az ez idő alatt keletkezett adatok. A Rose Replicator Plus szoftverrel fail-over szervert alkalmazhatunk, így az meghibásodás esetén átveszi a HikCentral beállításait és működését.
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Technical Support / dormakaba

Egyike vagyunk a három legnagyobb biztonságtechnikai vállalatnak a világpiacon. Közel 16000 alkalmazottal, több mint 130 országban vagyunk jelen. Aki velünk kezd dolgozni, azonnal érzi ezt: kíváncsiak vagyunk az emberekre és mindig a legjobbat várjuk tőlük. Az új munkatársakhoz őszintén közeledünk és bizalommal üdvözöljük őket – ez kultúránk része, amely évek óta sikeressé tesz minket. A bizalom mélyen összeköt minket a dormakaba-nál. És ez teszi tökéletessé a karrierépítést nálunk. A lehetőség: Technical Support