SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. augusztus 8. 17:33

GDPR előírásainak eleget tevő videoanalitikai szoftver

Teljes élettartamra szóló licensszel, korlátlan számú kamerára

2018. júniusában az IFSEC biztonságtechnikai kiállításon a világ egyik vezető IP VMS megoldást nyújtó orosz cég az Eocortex is bemutatta újításait, fejlesztéseit. Az Eocortex olyan jól bevált funkciókat prezen-tált, mint az arcfelismerés, a rendszám felismerés, az emberszámlálás, a kamerák közötti gyanúsított kö-vetés.
Az Eocortex a világ egyik vezető IP VMS megoldása, mely korlátlan számú kamerával, valamennyi vezető IP kameramárka termékeivel kompatibilisen használható. Jelenleg az Eocortex IP szoftver több, mint 150 márka 4 000 IP kamera modellje esetében alkalmazható, az ONVIF és a PSIA szabványoknak való megfeleléssel. Az Eocortex a megvásárlást követően minden alkalommal ingyen teszi elérhetővé a rendszer szoftver legújabb elérhető verzióját, melynek köszönhetően a rendszer éppen olyan naprakészen képes működni, mint az akár 10 évvel korábbi megvásárlásakor. Az Eocortex nyílt platformú VMS nem csupán videó rögzítési megoldást kínál korlátlan számú IP kamerához, hanem ennél sokkal többre képes!

Immáron a 2018-as év egyik legfontosabb biztonsági előírásának a GDPR-nak is eleget tesz, melyet Londonban be is mutattak:
 • A magánélet/magán tulajdon védelmére kialakított elmosódási funkció, amely lehetővé teszi az emberek arcainak, rendszámaiknak és      egyéb mozgó objektumoknak az elhomályosítását,
 • 3 munkanap utáni automatikus törlés, ami speciális igények, banki környezetben a jelenlegi szabá-lyozásnak megfelelően szabadon      állítható
 • a következő verzióban már elérhető a „vízjellel” ellátott felvétel, így elkerülhető a rögzített felvé-tel módosítása
 • és újra előtérbe került a már korábban lefejlesztett privát zóna maszkolása

 • Ezen kívül bemutatták:
  Védősisak érzékelő modul fejlesztéseit, amely lehetővé teszi a munkavédelem fokozását és a biz-tonság szintjének emelését az építőiparban, a gyártásban és más iparágakban.
  Valamint nagy népszerűségnek örvendett a személykövetés, ami esetében a korábban rögzített képen kiválasztva egy személyt, beállítva annak ruházatát azonnal nyomon követhetjük, hogy az adott személy milyen útvonalat járt be a különböző kamerák előtt. Ezzel a szolgáltatással akár ké-sőbb is kiszűrhető, ha egy személy olyan területre téved, ahova nem lenne jogosultsága bemen-ni, valamint ezt a szolgáltatást akár esemény formájába is be tudjuk állítani, így azonnali üzenetet kaphatunk rendszerünktől.
  A védősisak észlelés moduljának köszönhetően:
 • minimálisra csökkenthetőek az alkalmazottak biztonsági szabályainak megsértései;
 • megelőzhetőek a munkahelyi sérülések;
 • elkerülhetőek az ellenőrző szervezetek büntetései;
 • részletesebben vizsgálhatóak a biztonsági előírások megsértésének esetei.


 • Mindezt úgy, hogy nem kell nézni a megfigyelő kamerák monitorjait a nap 24 órájában!

  Az Eocortex moduljait keresse bizalommal a Novosec Security Kft-nél! Kérjen időpontot egy technikai bemutatóra az eocortex@novosec.hu email címen, hogy testközelből láthassa az intelligenciák páratlanságát!

  Jámbor Attila
  Eocortex csoportvezető
  Novosec Security Kft.

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában