SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. augusztus 27. 13:31

Uniview Mobile App

Forgalmazó: DSC Hungária Kft
Gyártó: UNV
Az Uniview (későbbiekben UNV), a könnyű és gyors távoli elérés érdekében kifejlesztett 2 különböző mobil alkalmazást (applikációt). Ahogy azt már mindenki megszokta úgy ez a két app is csak Android-ot vagy iOS-t futtató mobileszközre tölthetők le. Azok, akik már régebben elkezdték használni az UNV eszközöket már nagy valószínűséggel találkoztak az EZView nevű applikációval. Nemrégen még ez volt az egyetlen mobil app amit használhattunk. Mostanra viszont megjelent az EZLive, ami teljesen független az EZView-től. Általában ilyenkor felmerül az emberekben a nagy kérdés hogy „Miért van szükség 2 app-ra?”, „Miért jó ez nekem?”, „Most akkor le kell cserélnem az EZView-t EZLive-ra?”. A cikk további részében bemutatásra kerül mind a két mobil alkalmazás és választ kaphatnak a fent feltett kérdésekre is.

EZView
Ahogy fent említettük ez az applikáció iOS vagy Android rendszereken üzemel. Ennek a programnak a segítségével bárki könnyedén elérheti kamerarendszerét távolról is. Természetesen App Store-ból és Play Áruház-ból ingyenesen letölthető. Az EZView egy olyan összetett program, aminek segítségével a felhasználója könnyedén megtekintheti és kezelheti kamerarendszereit, mindezt magyar nyelven. A segítségével távolról is figyelemmel lehet követni az „eseményeket” és szükség esetén a felvételeket is vissza lehet nézni. Ha történik egy olyan esemény, aminek a felvételét szeretnénk elmenteni és átadni egy másik személynek (pl: rendőrségnek, vagy az adott ügyben illetékesnek) akkor ezt gond nélkül megtehetjük a mobil app-on keresztül is. Nincs szükség arra, hogy fizikailag ott legyünk a rögzítő egységnél, nincs szükség külső tároló eszközre a felvétel lementéséhez. Ezzel a programmal elkerülhető, hogy a hatóságok lefoglalják a rögzítőt vagy egyéb tároló eszközünket, amíg tart a „nyomozás”. Ha szeretnénk akkor néhány kattintás segítségével meg tudunk osztani felvételeket más személyekkel is (akiknek van EZCloud regisztrációja). Ennek köszönhetően több szinten is titkosítva kerülnek „átadásra” a felvételek, mivel az emberek nagy részének a telefonja már valamilyen azonosítást követel a belépéshez, de ha mégsem lenne lezárva a telefonunk újlenyomattal, arc felismeréssel, jelkóddal vagy számkóddal akkor még mindig ott van védelemnek az EZView. Ugyanis a programba történő bejelentkezéshez is szükséges egy felhasználó név és jelszó. Ha az előbb leírtakat kicsit végig gondoljuk, akkor hamar rájövünk, hogy ez a fajta felvétel, adat és egyéb információ kezelés megfelel a GDPR-nak. Ha valakinek ez nem elég akkor itt van még néhány fontos dolog, amit tudni kell az EZView-ról. Segítségével egyszerűen és könnyedén vissza lehet állítani a hozzánk tartozó eszközök elfelejtett jelszavát. Könnyedén frissíthető a segítségével az online eszközeink firmware-e. Az a személy, aki elsőnek regisztrálja be magához az adott eszközt, az lesz a „Master Admin”. Ez azt jelenti, hogy ez a személy tudja megosztani az eszközt más személyekkel. Ha már hozzá van rendelve egy eszköz egy EZCloud-hoz akkor más már nem tudja, ezzel védve vagyunk az ellen, hogy illetéktelenek lássák a rendszerünket. Az EZView-t azoknak ajánljuk, akiknek több rendszere is van (pl: nagy vállalatoknak, távfelügyeleteknek).

EZLive
Ahogy azt az EZView-nál említettük, úgy ez a mobil app is csak Android-os vagy iOS-os rendszeren érhető el. Természetesen ez is ingyenesen letölthető. Az EZView-el ellentétben az EZLive nem a nagyrendszerek kezelésére használható, hanem pont hogy a végfelhasználóknak fejlesztették ki. Természetesen ez az applikáció is elérhető magyar nyelven. Mivel itt egy a végfelhasználók számára készült alkalmazásról beszélünk, így a program kezelő felülete is sokkal inkább felhasználó barát. Kevesebb lehetőségünk van, mint az EZView-ban. Ez azért jó, mert a végfelhasználók számára fölösleges dolgok nincsenek benne. Ennek a programnak a segítségével is frissíthetők az eszközeink, megoszthatók a felvételeink és eszközeink. Az eszközeink megosztásánál még egyszerűbb a jogosultságokat beállítani, mint az EZView-nál. Az EZLive-on keresztül is visszanézhetők, menthetők és megoszthatók a felvételek. Ugyanúgy, mint az EZView, az EZLive is GDPR kompatibilis.

Takács Dénes
takacs@dsc.hu
DSC Hungária Kft.
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában