SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. szeptember 10. 14:01

KX15DTAM – kiemelkedő behatolásvédelem

A felsőkategóriás üzleteknél, raktáraknál, bankoknál, postahivataloknál és gyáraknál nagy értékű árukat és komoly mennyiségű készpénzt tartanak; az elkövetők letakarják vagy kitakarják az érzékelőt, hogy később visszatérve észrevétlenül tudjanak behatolni.

Hogyan lehet ezt elkerülni és fenntartani a megbízható érzékelést?


A magas szintű védelem kialakítása komoly kihívást jelent, és ez fokozottan igaz azokra a rendszerekre, melyek Grade 3 fokozatú beltéri érzékelőket is tartalmaznak. Az ilyen rendszereket a behatolók gyakran próbálják élesítetlen állapotban működésképtelenné tenni.

A KX15DTAM egy prémiumkategóriás vezetékes beltéri érzékelő a KX termékcsaládból, mely tökéletes megoldást biztosít. Anti-cloak (álcázás elleni védelem), anti-blocking és anti-masking technológiával van ellátva, és megfelel a Grade 3 biztonsági szabványnak.

Az állítható kitakarásvédelem több anyaggal (karton, ragasztószalag, spray, lakk vagy alumíniumfólia) szemben is tökéletes védelmet biztosít az érzékelő kitakarása ellen, az anti-blocking technológia pedig megakadályozza, hogy a rendszert akkor élesítsék, amikor az érzékelő „látóterét” kitakarja valami. Az élesítéshez ezt előbb el kell távolítani, így a rendszer nem hagy teret a szabotázs jellegű támadásoknak.

A hivatalok recepcióin, boltokban, raktárakban, ipari és kereskedelmi épületekben, nagy ablakokkal rendelkező szobákban és garázsokban a környezet gyakran változik, ami a legtöbb érzékelőnél téves riasztásokat generálhat. Ez bosszantó és sok időt felemészt.

A KX15DTAM detektor – ami 15 m-ig megbízhatóan érzékel – duál technológiával lett felszerelve: passzív infravörös és mikrohullámú érzékelőt is tartalmaz. Csak akkor történik riasztás, ha mindkét érzékelő – gyors egymásutánban – jelez. Emiatt a KX15DTAM tökéletesen működik szélsőséges környezetben is, és minimális a téves riasztásainak aránya.

Hogy még kevesebb téves riasztás legyen, az érzékelő Blue Wave technológiával is rendelkezik, ami többféle paraméter detektálására képes, és ezek ismeretében igazítja az érzékelőt a környezetéhez. Ha a környezet hőmérséklete megközelíti az objektumét, digitális hőkompenzáció segítségével a KX15DTAM automatikusan állítja, és egy bizonyos tartományon belül tartja az érzékenységét. Automatikusan igazítja magát a változó környezeti feltételekhez, hogy fenntartsa a stabil működést és észlelje a behatolást.

A KX15DTAM 3D optikai rendszere képes mozgó testek megbízható érzékelésére is! Ez lehetővé teszi, hogy a jobb érzékelésen túl a detektor alatti területet (kúszózónát) is lássa.

A KX15DTAM kiváló beltéri érzékelő, melyhez a legtöbb kezelőpanelt cserélhető EOL ellenállásokkal és elzárt optikákkal szerelték fel. A termék ABS műanyag házas kivitelben és szabotázsvédett tartókonzollal kerül forgalomba.

Ez a Grade 3 fokozatú, duál technológiás érzékelő stílusos, megbízható és rugalmas megoldást jelent, és biztosítja a teljes körű beltéri védelmet.

RIEL Support
A fent bemutatott termékcsaláddal kapcsolatban bármilyen műszaki kérdésed merülne fel, keresd bizalommal terméktámogató csapatunkat. Munkatársaink rendelkezésedre állnak munkanapokon 8:00 és 18:00 között, a 06 1 236 8092 telefonszámon vagy a support@riel.hu e-mail címen.
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában