SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. szeptember 25. 7:09

Securiton SecuriSens ADW 535HDx

Forgalmazó: Securiton Kft.
Gyártó: Securiton AG
Ahol a hagyományos elven működő tűzjelző érzékelők elérik fizikai korlátaikat, ott sokszor a svájci Securiton SecuriSens ADW 535HDx vonalmenti hőérzékelője jelenthet megoldást – és már ATEX minősítéssel is! Az intelligens, vonalmenti típusú érzékelő tökéletesen működik még a legnehezebb körülmények között is, legyen szó nagy területek teljesen automatikus felügyeletéről, agresszív korrozív gázok jelenlétéről, extrém páratartalomról vagy hőmérsékletről, a felhasználási területe igen sokrétű.

A Securiton integrált SecuriSens ADW 535 vonalmenti típusú hőérzékelő családja egy már bizonyított működési elvet kombinál a legújabb érzékelési és jelfeldolgozási technológiákkal. A normál levegővel töltött egy vagy két érzékelő cső a felügyelt területen kerül felszerelésre, akár elágazással is. Egy elektromos (piezo) érzékelő folyamatosan rögzíti a csőben a nyomás értékét. Ezt a feldolgozó elektronika folyamatosan felügyeli és összehasonlítja a riasztási kritériummal. Az EasyConfig funkcióval, vagy a kényelmesen használható ADW Config szoftverrel számos beállítási lehetőség érhető el, amellyel tökéletesen beállítható az eszköz a működési körülményekhez. A Dynamic Heat Watch (DHW) funkció biztosítja, hogy a környezeti körülmények okozta rövid ideig tartó hőmérsékletemelkedés ne okozzon téves riasztást.

Az extrém erős érzékelő csőnek köszönhetően az EN 54-22 és UL/FM megfelelőséggel is rendelkező SecuriSens ADW 535 olyan körülmények között is felszerelhető, ahol a hagyományos működési elvű érzékelők nem képesek működni. A várhatóan igen hosszú élettartamnak köszönhetően az ADW 535 olyan alkalmazáshoz is ideális választás, ahol az érzékelő jellemzőinek állandónak kell lennie a teljes működési ideje alatt.

Az alkalmazástól függően különböző, max. 100/120m-es hosszúságú érzékelő csövek használhatóak (megfelelő minősítéssel):
 • réz: általános alkalmazás, értékvédelem esetén
 • rozsdamentes acél: élelmiszeripar és magas hőmérsékletű alkalmazások esetén
 • PTFE (teflon): agresszív korrozív környezetben (pl. vegyiparban), élelmiszeriparban


 • Az ADW 535HDx megfelelő érzékelő olyan alkalmazásokra, ahol zone 2 és 22 kategóriájú robbanásveszélyes környezet alakulhat ki. Ez a piacon jelenleg kapható valószínűleg leggyorsabb hőérzékelő teljesen programozható működési tulajdonsággal és differenciált valamint maximum érték kiértékeléssel működhet az EN 54-22 class A1-től class G-ig, amikre természetesen rendelkezik megfelelőségi tesztekkel.


  Tipikus alkalmazások:
 • Alagutak: közúti alagutak, metró és vonat alagutak, közmű- és kábelalagutak
 • Mélygarázsok
 • Élelmiszeripar, ipari konyhák, nagyméretű kereskedelmi péküzemek
 • Alkoholgyárak és lepárlók
 • Vegyipar, olajfinomítók és tankerek
 • Hulladék-feldolgozó üzemek
 • Kültéri alkalmazások: rakodórámpák, üzemanyag raktárak, tornyok
 • Magas környezeti hőmérsékletű alkalmazások: acélipari üzemek, klíma gépházak, gázturbinák, motor tesztpadok
 • Transzformátorok védelme, transzformátor állomások
 • Hajózási alkalmazások


 • Az ADW 535-ös kiértékelő egységekhez kiegészítésképpen kapható ipari SD memóriakártyák több mint 16 millió adat, azaz kb. 1 év adatainak a rögzítésére alkalmasak, de például a relés kártya ötszintű és programozható jelzési szelektivitást biztosít, míg az RS485-ös kártyával akár 250 egység is hálózatba kapcsolható egy távoli rendszermegjelenítéshez.


  A Securiton SecuriFire redundáns és moduláris tűzjelző rendszer SecuriLine érzékelő gyűrűjébe csatlakoztatva a központi egységen is megjeleníthetőek az érzékelő megfelelő adatai.  További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában