SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2018. október 8. 7:35

Arcfelismerő szoftver aktiválná a testkamerákat

Legalább is egy új szabvány és egy kezdeményezés szerint, az Egyesült Államokban.
A két-képalkotós eszköz (testkamera), a lövés és szirénahangon, valamin a GPS koordinátákon és gyorsulásmérő generálta jelen kívül, automatikusan elindítaná a felvételt, ha a képmezőben eltűnt/körözés alatt lévő személy tűnik fel. Természetesen, a felvetésnek már vannak heves ellenzői, akik szerint egy ilyen eszköz aránytalan mértékben növelné a „térfigyelési kapacitást” és hatolna be az állampolgárok privát szférájába.

Forrás: Biomteric Update

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Technical Support / dormakaba

Egyike vagyunk a három legnagyobb biztonságtechnikai vállalatnak a világpiacon. Közel 16000 alkalmazottal, több mint 130 országban vagyunk jelen. Aki velünk kezd dolgozni, azonnal érzi ezt: kíváncsiak vagyunk az emberekre és mindig a legjobbat várjuk tőlük. Az új munkatársakhoz őszintén közeledünk és bizalommal üdvözöljük őket – ez kultúránk része, amely évek óta sikeressé tesz minket. A bizalom mélyen összeköt minket a dormakaba-nál. És ez teszi tökéletessé a karrierépítést nálunk. A lehetőség: Technical Support