SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. március 5. 12:16

Kerítésvédelem a SIEZA fejlesztésében – PERIDECT+

Forgalmazó: Riarex Kft.
Gyártó: SIEZA
A PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer moduláris és egyszerű kiépíthetőségével kifejezetten telephelyek és objektumok illetéktelen behatolás elleni kültéri védelmére lett kialakítva. A rendszer telepíthető minden hagyományos kerítéstípusra (pl.: drótfonatos, hegesztett tekercses, hegesztett paneles, felső kerítés bővítmények) és egyéb kerítésekre is (fém lamellás, fém paneles, kovácsoltvas). Innovatív kialakításával a legmodernebb megoldást nyújtja a cseh nemzetiségű Sieza gyár PERIDECT+ nevű kerítésvédelmi rendszere.

A rendszer érzékeli mindazokat a mechanikus hatások által keltett vibrációkat, amelyek a kerítésen való áthatoláskor lépnek fel (mászás, vágás, kerítés alatti átbújás). A piezoelektromos érzékelő fejek normál kialakítás mellett elérhetőek egy, a külső hatásokkal szemben ellenállóbb, vandálbiztos kivitelben is. Ha a lehetőségek vagy az esztétikai elvárások nem engednék a síkra szerelést, az érzékelő rejtett változata telepíthető a kerítésoszlopokba, illetve igény szerint akár a föld alá is süllyeszthető. A PERIDECT+ az ún. „Differenciált Logika” használatával radikálisan csökkenti az időjárási hatások (eső, szél, jégeső, villámlás) okozta téves riasztásokat és a változó körülmények mellett is biztosítja a rendszer működését anélkül, hogy változtatni kelljen annak érzékenységén.

A PERIDECT+ programozható kimenetein keresztül illeszthető riasztórendszerekhez, ahogy bármely hagyományos érzékelő. Ebben az esetben a rendszer érzékelőit adott kimenethez rendelve, tetszés szerint meghatározott zónákról kaphatunk riasztási jelzést. Másik lehetőség a képi megjelenítő és integrált felügyeleti rendszerhez való illesztés, amely lehetővé teszi a behatolás pontos helyének megjelenítését és vezérli a más rendszerekkel való kommunikációt.A PERIDECT+ rendszer jellemzői:

Moduláris rendszer – a DIN sínre szerelhető modulok lehetővé teszik a könnyű szerelést a szükséges kialakításban.

Galvanikus hurok leválasztás – minden érzékelő hurok galvanikusan le van választva a kiértékelő egységtől, amely növeli a rendszer ellenállását a zavaró hatásokkal szemben.

Szimmetrikus kötésű érzékelők – minden érzékelő kétvezetékes kábellel csatlakozik a hurokba. A szimmetrikus kötés egyszerűsíti a rendszer telepítését, nem szükséges figyelni a kábelek polaritására, ami csökkenti a szerelési hibák lehetőségét.

Akár 500 érzékelő csatlakoztatása egy hurokra – lehetővé teszi akár 1500 méter hosszúságú kerítések egyszerű levédését (3 méteres szakaszok esetén). Egy ponton két hurok vezérlő is használható, így a biztosított szakasz hossza akár 3000 méterre is növelhető, vagy szintén ekkora távolság elérhető két kiértékelő modul között még hosszabb kerítések esetén.

Biztosított érzékelő hurok – ennél a kialakításnál az érzékelő hurok mindkét végén hurok vezérlőhöz csatlakozik. Egy vezérlő modul (Master) hagyományos üzemmódban kezeli az érzékelő hurkot, míg a másik (Slave) tartalékként felügyeli a hurok működését. Amint a Master vezérlő elveszti a kapcsolatot egyes érzékelőkkel (pl. elvágják a hurkot) a hurok másik oldaláról a Slave vezérlő átveszi az érzékelők teljes értékű felügyeletét. A „Biztosított érzékelő hurok” használható kisebb telepítés esetén egy központra illesztett két hurokvezérlővel, valamint nagyobb rendszerek esetén több központ egymás után kötésével.

Szakasz levásztók – rövidzár esetén is biztosítja az érzékelő hurok működését. A leválasztókat mindig bizonyos számú érzékelő után ajánlott illeszteni a hurokba, így rövidzár esetén csak az érintett két leválasztó közötti szakasz működése áll le, a hurok többi része zavartalanul üzemel tovább. A Master vezérlő oldali szakasz a rövidzár előtti leválasztóig normál üzemben működik továbbra is, míg a rövidzár utáni leválasztótól a Slave hurok vezérlő felügyeli és kezeli az érzékelők jelzéseit.A Sieza PERIDECT+ termékével jelentősen csökkentheti a telepítési költségeket és határozottan növeli az Ügyfelek elégedettségét és bizalmát a kerítésvédelmi rendszerekkel kapcsolatban, nem utolsó sorban kellemes csalódást okozva a kedvező ár/érték arány tekintetében!

A PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer magyarországi forgalmazója a Riarex Kft.
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Üzletkötő - értékesítő / MASCO Kft

Magyarország egyik legnagyobb biztonságtechnikai és kapuautomatikai nagykereskedelemmel és kiskereskedelemmel foglalkozó, 28 éve működő, folyamatosan fejlődő, 100%-ban magyar tulajdonú cége vagyunk. Munkatársat keresünk ÜZLETKÖTŐ-ÉRTÉKESÍTŐ pozícióba.

Videosec Starlight kamerák 5 megapixel felbontással

A Starlight Smart IP kamerák következő generációja már 5 megapixeles felbontással is elérhető! Csőkamera és dóm-kivitelben, fixlátószögű és motorizált varifokális lencsével, de közös jellemzőként kiváló nappali és éjjeli képminőséggel, intelligens videótömörítéssel, audió-támogatással, VCA analitikai riasztásokkal, folyosó-üzemmóddal.