SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. november 30. 9:47

Pyronix beltéri mozgásérzékelő

Forgalmazó: Riel Elektronikai Kft.
Gyártó: Pyronix
A KX15DD passzív infravörös szenzorral rendelkező beltéri mozgásérzékelő. A PIR az érzékelési mezőre merőleges mozgásra érzékeny. Mivel a technológia már ismert a piacon, így azokat a tulajdonságait érdemes megtekintenünk, amelyek különlegesek.

A Pyronix KX15DD az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb érzékelő a Pyronix palettáján, amit könnyű szerelhetőségének és jó árazásának köszönhet. Mivel ez egy univerzális érzékelő, könnyen integrálható és bármilyen NC vagy 2EOL kontaktust fogadó riasztóközponttal kompatibilis.

Az IFT
Az IFT rövidítés arra utal, hogy minden KX sorozatú eszköz speciális tűrésmezővel rendelkezik, mely segíti a téves riasztások elkerülését. Az eszköz alkalmazkodik a környezethez.

BlueWave
A BlueWave technológia több műszaki megoldás összevont elnevezése. A jelfeldolgozást külön algoritmus segíti, valamint a lencse fizikai szerkezete szintén a pontos működést támogatja: az aszférikus lencse kedvezőbb feltételeket teremt az infravörös energia környezetből történő begyűjtéséhez.

Aszférikus optika
Az optikaszerkezet (köznevén „lencse”) 90 fokos lefedési teret és 15 méteres térvédelmi távolságot biztosít. Az aszférikus lencsénél – ellentétben a síklencsével – a fókuszálófelület és a pyroelem között nagyjából állandó a sugár, így mind a közeli, mind a távoli érzékelés homogén. Ezzel együtt a KX15DD rendelkezik „maga alá látó” zónákkal is.

A külső
Minden KX sorozatú mozgásérzékelő azonos külsővel rendelkezik, a riasztás-visszajelző LED színe attól függ, milyen elem aktivált. Az eszköz mellé a dobozban mellékelt a fali vagy mennyezeti szereléshez használható tartó, mely rejtett kábelvezetésre alkalmas. Így nem kell külön költséggel számolni, kész, gyári megoldás áll rendelkezésre.

A belső
A burkolat csavarral rögzített; mind a szabotázs-, mind a riasztáskimenethez tartoznak előre definiált EOL ellenállások, melyek jumperrel választhatók (például 5k6, vagy 1k). Ez nagyban segíti a telepítést, nem kell forrasztani.

A PIR oldal dual elemes kivitelű, két pyroelem felügyeli és dolgozza fel a bejövő energiát (74 db zóna segítségével). Itt rögtön van hibaszűrés: ha csak egy elem érzékel, nincs riasztás.

A digitális hőmérsékletkompenzálás olyan területen jöhet jól, ahol a környezet hőmérséklete közel lehet az emberi test hőmérsékletéhez. A KX15DD ilyenkor automatikusan állítja érzékenységét a tapasztaltaknak megfelelően.


Összességében a Pyronix KX15DD egy jó jellemzőkkel rendelkező beltéri eszköz olyan extra funkciókkal, melyek a telepítés megkönnyítésére szolgálnak. Használata és megismerése egyszerű!
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában