SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. január 16. 11:00

Hikvision kézi thermografikus kamera

Mindenki tudja, milyen drága az energia. Az otthoni és a céges energiaköltségek könnyen az egekbe szökhetnek, de van lehetőség a kiadások csökkentésére, például az energiahatékonyság növelésével. És itt jön képbe a Hikvision új thermografikus kamerája! A kézi hőkamera a többi hőkamerához hasonlóan képes érzékelni és mérni a hőmérsékletet, mindezt a kézi kamera minden előnyével.
A kamera föl tudja mérni, hogy hol van hőszivárgás – a nehezen hozzáférhető helyeken is. Mindannyian látjuk az energiaköltségek növekedését, de a problémát nehéz kézzel foghatóvá tenni. Az épületek hőszivárgása szemmel nem látható. A kézi thermografikus kamerával valós időben lehet az épületet vizsgálni: hőkamerás vizsgálat, ablakok sarkainak elérése, tető stb. Ezeken a pontokon nagyon sok hőt veszítünk. A kamera egyik funkciója, hogy a vizsgálat eredményét azonnal rögzíthetjük és hangértesítést is rendelhetünk hozzá. Az eszköz képes WiFi hálózatra csatlakozni, így valós időben láthatjuk a képeket más eszközökön is.

Ennek az eszköznek a segítségével hatékony intézkedéseket hozhatunk a hőszivárgás megszüntetésére. És ez csak egy a felhasználási lehetőségek közül! A kamerával detektálhatunk kritikus hő felgyülemlést gyártási környezetben és ezeket az adatokat a folyamatok hatékonyságának növelésére fordíthatjuk.

Lehetőségünk van továbbá a kábelezés ellenőrzésére tűzvédelmi igények szempontjából is. A kamera egyik legfőbb funkciója a hőmérséklet mérése, amivel érzékeli a legmagasabb, legalacsonyabb és átlagos hőmérsékletet. Az ellenőrizendő terület pontos bemérésében beépített lézermutató segít. A kamera képes a képanyag helyi rögzítésére is, ezzel segítve a későbbi felhasználás lehetőségét.

Konklúzió: A Hikvision kézi thermografikus kamerája kiváló eszköz arra, hogy a nehezen hozzáférhető helyeken is detektáljuk a „hőnyomokat”. Mozgás közben is használható, és jól alkalmazható ipari célokra is. Ahogy láttuk, a kamera egyik hozadéka az energiaköltségek csökkenése. És ha kevesebb energiát fogyasztunk, azzal bolygónkat is kíméljük.

Termék:Kézi thermografikus kamera
Hordozható hőkamera + 2 MP láthatófény-kamera, beépített érintőkijelzővel. A kamera 384x288-as felbontással rendelkezik.

RIEL Support
A fent bemutatott termékcsaláddal kapcsolatban felmerülő műszaki kérdéseiddel keresd bizalommal terméktámogató csapatunkat.
Munkatársaink rendelkezésedre állnak munkanapokon 8:00 és 18:00 között, a 06 1 236 8092 telefonszámon vagy a support@riel.hu e-mail címen.


Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában