SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. január 16. 11:00

Hikvision kézi thermografikus kamera

Mindenki tudja, milyen drága az energia. Az otthoni és a céges energiaköltségek könnyen az egekbe szökhetnek, de van lehetőség a kiadások csökkentésére, például az energiahatékonyság növelésével. És itt jön képbe a Hikvision új thermografikus kamerája! A kézi hőkamera a többi hőkamerához hasonlóan képes érzékelni és mérni a hőmérsékletet, mindezt a kézi kamera minden előnyével.
A kamera föl tudja mérni, hogy hol van hőszivárgás – a nehezen hozzáférhető helyeken is. Mindannyian látjuk az energiaköltségek növekedését, de a problémát nehéz kézzel foghatóvá tenni. Az épületek hőszivárgása szemmel nem látható. A kézi thermografikus kamerával valós időben lehet az épületet vizsgálni: hőkamerás vizsgálat, ablakok sarkainak elérése, tető stb. Ezeken a pontokon nagyon sok hőt veszítünk. A kamera egyik funkciója, hogy a vizsgálat eredményét azonnal rögzíthetjük és hangértesítést is rendelhetünk hozzá. Az eszköz képes WiFi hálózatra csatlakozni, így valós időben láthatjuk a képeket más eszközökön is.

Ennek az eszköznek a segítségével hatékony intézkedéseket hozhatunk a hőszivárgás megszüntetésére. És ez csak egy a felhasználási lehetőségek közül! A kamerával detektálhatunk kritikus hő felgyülemlést gyártási környezetben és ezeket az adatokat a folyamatok hatékonyságának növelésére fordíthatjuk.

Lehetőségünk van továbbá a kábelezés ellenőrzésére tűzvédelmi igények szempontjából is. A kamera egyik legfőbb funkciója a hőmérséklet mérése, amivel érzékeli a legmagasabb, legalacsonyabb és átlagos hőmérsékletet. Az ellenőrizendő terület pontos bemérésében beépített lézermutató segít. A kamera képes a képanyag helyi rögzítésére is, ezzel segítve a későbbi felhasználás lehetőségét.

Konklúzió: A Hikvision kézi thermografikus kamerája kiváló eszköz arra, hogy a nehezen hozzáférhető helyeken is detektáljuk a „hőnyomokat”. Mozgás közben is használható, és jól alkalmazható ipari célokra is. Ahogy láttuk, a kamera egyik hozadéka az energiaköltségek csökkenése. És ha kevesebb energiát fogyasztunk, azzal bolygónkat is kíméljük.

Termék:Kézi thermografikus kamera
Hordozható hőkamera + 2 MP láthatófény-kamera, beépített érintőkijelzővel. A kamera 384x288-as felbontással rendelkezik.

RIEL Support
A fent bemutatott termékcsaláddal kapcsolatban felmerülő műszaki kérdéseiddel keresd bizalommal terméktámogató csapatunkat.
Munkatársaink rendelkezésedre állnak munkanapokon 8:00 és 18:00 között, a 06 1 236 8092 telefonszámon vagy a support@riel.hu e-mail címen.


Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Logisztikai ügyfélszolgálati munkatárs - Young B.T.S.

A Young B.T.S. Kft., a hazai IT-telco és biztonságtechnikai piac nagy múltú disztribútora fiatalos logisztikai csoportjába hasonló mentalitású ügyfélszolgálati munkatársat keres. Az általános jófejségen, kedvességen és határtalan életkedven kívül nem árt, ha rendkívül alapos és precíz munkát végezel, a problémákat szereted magad megoldani és nem áttolni mások asztalára, távol áll tőled a panaszkultúra, üzleti folyamatokban és rendszerben gondolkozol, végtelen türelmes és kedves tudsz lenni a legkülönfélébb lelkiállapotú ügyfelekkel és a kollégákkal.