SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. január 21. 17:57

Biometrikus kapuk állnak szolgálatba a Liszt Ferenc repülőtéren

Az ARH Zrt alvállalkozójaként 14 biometrikus azonosításra és a dokumentumellenőrzésre képes kaput szállít a német Secunet a Liszt Ferenc, valamint a Debreceni Repülőtérre.
A Secunet Easygate-ek a hivatkozott repülőterekre indulási és érkezési oldalain egyaránt segíteni fogják az utasellenőrzés és ki-/beléptetés folyamatát. A teljes projektet (Automatikus Határellenőrzés) a Belső Biztonsági Alap és az Európai Unió finanszírozza.

A teljes megoldás részét képezi a fővállalkozó (ARH) Combo Smart optikai és elektronikus dokumentum-olvasója, mely a személyi azonosító okmányok beolvasását és hitelesítését végzi; a Secunet arcazonosító és központi szervers megoldásai, mely utóbbi segítségével kapcsolódik az új eKapu hálózat a rendőrség informatikai hálózatához. Továbbá, a projekt részét képezi a secunet – az eKapuk egyidejű megfigyelését biztosító - felügyeleti megoldása.

Az új rendszer – kamerák és egyéb érzékelők segítségével - képes megakadályozni, hogy egy okmánnyal többen jussanak át az ellenőrzésen; összehasonlítja az élő arcot az okmány chipjén rögzített adatokkal; a begyűjtött adatokat összeveti a nemzeti és nemzetköz feketelistákkal; megakadályozza az esetleges „biometrikus visszaéléseket” (pl. azonosító jellemzők hamisítása). Jelenleg több mint 250 Secunet easygate üzemel világszerte, többek között Németországban, Ausztriában, Csehországban és Izlandon.

Forrás: Secunet

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Logisztikai ügyfélszolgálati munkatárs - Young B.T.S.

A Young B.T.S. Kft., a hazai IT-telco és biztonságtechnikai piac nagy múltú disztribútora fiatalos logisztikai csoportjába hasonló mentalitású ügyfélszolgálati munkatársat keres. Az általános jófejségen, kedvességen és határtalan életkedven kívül nem árt, ha rendkívül alapos és precíz munkát végezel, a problémákat szereted magad megoldani és nem áttolni mások asztalára, távol áll tőled a panaszkultúra, üzleti folyamatokban és rendszerben gondolkozol, végtelen türelmes és kedves tudsz lenni a legkülönfélébb lelkiállapotú ügyfelekkel és a kollégákkal.