SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. január 21. 17:57

Biometrikus kapuk állnak szolgálatba a Liszt Ferenc repülőtéren

Az ARH Zrt alvállalkozójaként 14 biometrikus azonosításra és a dokumentumellenőrzésre képes kaput szállít a német Secunet a Liszt Ferenc, valamint a Debreceni Repülőtérre.
A Secunet Easygate-ek a hivatkozott repülőterekre indulási és érkezési oldalain egyaránt segíteni fogják az utasellenőrzés és ki-/beléptetés folyamatát. A teljes projektet (Automatikus Határellenőrzés) a Belső Biztonsági Alap és az Európai Unió finanszírozza.

A teljes megoldás részét képezi a fővállalkozó (ARH) Combo Smart optikai és elektronikus dokumentum-olvasója, mely a személyi azonosító okmányok beolvasását és hitelesítését végzi; a Secunet arcazonosító és központi szervers megoldásai, mely utóbbi segítségével kapcsolódik az új eKapu hálózat a rendőrség informatikai hálózatához. Továbbá, a projekt részét képezi a secunet – az eKapuk egyidejű megfigyelését biztosító - felügyeleti megoldása.

Az új rendszer – kamerák és egyéb érzékelők segítségével - képes megakadályozni, hogy egy okmánnyal többen jussanak át az ellenőrzésen; összehasonlítja az élő arcot az okmány chipjén rögzített adatokkal; a begyűjtött adatokat összeveti a nemzeti és nemzetköz feketelistákkal; megakadályozza az esetleges „biometrikus visszaéléseket” (pl. azonosító jellemzők hamisítása). Jelenleg több mint 250 Secunet easygate üzemel világszerte, többek között Németországban, Ausztriában, Csehországban és Izlandon.

Forrás: Secunet

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában