SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Közérdekű

2019. február 12. 7:14

Német alkotmányossági aggályok a rendszámfelismerés kapcsán

A német Szövetségi Alkotmánybíróság részlegesen alkotmányellenesnek találta Bajorország, Baden-Würtenberg és Hessen tartományok rendszámazonosítási gyakorlatát és az ezeket szabályozó törvényeket.
Mindhárom esetben rejtettként jellemzett kamerákkal történt a rendszámleolvasás. Elsődlegesen azt kifogásolta a taláros testület, hogy a rendszámok összevetése a rendőrségi adatbázisokkal nem feltétlenül igazolható mértékben csorbítja a jármű tulajdonosának információs önazonossághoz fűződő alapjogait. Továbbá, a tartományi jogalkotó és karhatalom nem tudta megfelelően igazolni a rendszer működtetéséhez fűződő jogos közérdeket. Mindemellett, a rendszámleolvasó megoldások mögött lévő (helyi) jogszabályok esetén, a német alkotmány vonatkozó rendelkezéseiben szereplő aranyossági követelmény sem minden esetben volt tetten érhető.

Forrás: bundesverfassungsgericht.de

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában