SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. február 20. 8:49

FIREless rádiós tűzjelző rendszer

Elérhetővé vált a Power Biztonságtechnika palettáján a profi rádiós tűzjelző rendszer, a magyar fejlesztésű FIREless. A tűzjelző rendszerek többsége kábelhálózatra épül, azonban előfordulnak kivételes esetek, ahol a kábelezés túlzottan költséges vagy kivitelezhetetlen. Ezek lehetnek műemlék-, kastély-, üzemelő szállodaépületek. Az ideiglenesen telepített rendszerek utazó kiállítások esetén is a körülményesen vagy költségesen kábelezhető rendszerekhez tartoznak. Ezen esetekben sokkal célszerűbb a rádiós eszközök telepítése.

A FIREless a legszigorúbb európai előírásokat is teljesíti, szinte egyedüliként a piacon!

A magas sztenderddel párhuzamosan a FIREless teljes palettát is kínál, az adó-vevő transzponderek (WTR-LCD ADDR; WTR ADDR; WRT-LCD FULL; WTR FULL) mellé rádiós füst (WDB-O), hősebesség (WDB-HR), hőmaximum (WDB-HF) és multiérzékelő (WDB-OH), kézi jelzésadó (WMC-RED) és hang (WSO-R), illetve hang- fényjelzők (WSF) is elérhetőek. Bármely más eszköz illesztéséről, valamint a vezérlések megoldásáról az I/O (WIO-R) modul gondoskodik.

A megfelelő lefedettséget a 868 MHz-es frekvencián dolgozó egyedi kommunikáció, valamint az alkalmazható átjátszó modulok (RSSI) biztosítják. A precíz tervezés, a különleges technológia, a rendkívül alacsony fogyasztás és a pontosan méretezett elemek gondoskodnak az évekig elemcsere-mentes üzemről és a páratlanul magas megbízhatóságról.

Minden transzponder 30 eszközt fogadhat. Egy területen, rádiófrekvenciás szempontból maximum 12 db transzponder használható, ami összesen 360 eszközt jelent.

Kiépíthetünk önálló vagy vegyes rendszert. A transzponder képes önálló működésre, ilyenkor a szöveges LCD kezelő minden szükséges információt biztosít. Az önálló transzponder nem csak 24 V DC, hanem 12 V DC betáplálást is elfogad, így akár Paradox riasztórendszerek kiegészítője is lehet. Több transzponderes vagy vegyes rendszer esetén alkalmazhatjuk hagyományos központtal vagy akár címzett rendszerrel is.

Hagyományos központjaink közül bármelyikkel használhatjuk, így kiegészítője lehet a Global Fire Orion központcsaládnak, valamint a Paradox Hellas - Matrix, Fighter és SmartX (hagyományos bemenet) családjainak. Címzett illesztés esetén a FIREless transzponderei kezelik az Apollo XP95 protokollt, így a kínálatunkban megtalálható SmartX központokkal tökéletesen működik (címzett hurkon), valamint alkalmazhatjuk a Global Fire Junior és JUNO-NET központjaival, mivel a gyártó kompatibilissé tette transzpondereit a Global Fire GFE protokolljához is.


A könnyű tervezhetőség, gyors szerelhetőség és az akár teljes mértékben eltűnő kábelezési költség (főleg a tűzálló kábelezés!) minden tervező és kivitelező számára biztosít versenyelőnyt.

Az ügyfelek akár menet közben változó igényeit többé nem köti meg a kialakított kábelezés rugalmatlansága, hiszen a rádiós érzékelők áthelyezése vagy számuk bővítése minden eddiginél egyszerűbb. A FIREless eszközeivel nincs szükség költséges nyomvonalak kialakítására, nem kell építőipari segédmunka, nem jár szennyezéssel, leállással és kieséssel a rendszer telepítése.

Legyen szó egy éppen elkészült új irodaházról vagy különleges műemlékről – a rádiós eszközöket a különleges védelmet élvező műemlék épületekben, templomokban vagy múzeumokban is felszerelhetjük, nem kell keresztülvésni évszázados freskókon.

Időszakos kiállítások? Folyton át- meg átvariált irodaház bérlemények? Mi sem felel meg jobban ezeknek az igényeknek, mint egy rugalmasan mozgatható és bővíthető vezeték nélküli rendszer.

Ezek a kérdései?

A választ mi tudjuk: FIREless.
A termékeket megtalálja IDE kattintva.

Felelős személy:
Gyigor Tamás
tamas.gyigor@powerbizt.hu

További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában