SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Közérdekű

2019. március 11. 9:28

Kötelezővé teszi a biometrikus személyi igazolványokat az EU?

Az Európai Unió soros elnökségét adó Románia és az Európai parlament informális egyezséget kötött az arcfotót és két ujjlenyomat mintát tartalmazó biometrikus személyi azonosít kártyák kötelező jellegű bevezetéséről.
Az új szabályozás módosítaná a személyi azonosító és lakcímkártyákkal kapcsolatos szabványokat, többek között mindegyik ID-1 formátumban készülne, tartalmazna egy ún. géppel olvasható sávot és egy érintésmentes kezelést lehetővé tévő chipet, természetesen megjelenik rajta a kibocsátó ország kódja, továbbá teljesíteniük kell az ICAO minimális biztonsági előírásait. A kezdeményezés jogszabállyá válását követő 2 éves átmeneti időszak után az EU tagállamai már csak az új fajta személyiket állíthatnának ki; a régi kártyák kivonását 10 éven belül kellene végrehajtani – még abban az esetben is, ha az eredetileg meghatározott érvényességük nem járt le. A szabályozás néhány kivételt tartalmaz, tekintettel például az idősebb állampolgárokra és a számukra kiállított, lejárati idő nélküli személyi igazolványokra.

Forrás: Biometric Update

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában