SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. március 26. 11:54

Hikvision 4MP DarkFighterX

Még nagyobb felbontással és AI technológiával

A Hikvision, a világ vezető innovatív biztonságtechnikai termékeket és megoldásokat gyártó cége kiadta új 4MP hálózati IR PTZ kameráját (DS-2DF9C435IH-DLW). Az elődjénél kétszer nagyobb felbontással rendelkezvén, az új kamera még tisztább képet ad, akár sötét helyeken is.

A Hikvision 2017-ben bemutatta a DarkFighterX technológiát, mely az emberi szem működéséből nyert inspirációt: egy érzékelőt használ az objektumok színének feldolgozására, egy másik pedig a fényerő információkat dolgozza fel. A kamera ezután a két képet egyesíti, így egy színes,tiszta és világos képet készít. Ez a technológia továbbfejlődött –nagyobb felbontással, okosabb esemény-észleléssel rendelkezik, valamint elég tiszta képpel, hogy lehetővé tegye az arcfelismerést a jövőben.
Az új DarkFighterX kamera a 4 megapixeles felbontás eléréséhez 1/1,8 ”-es szenzort alkalmaz. Ez a „HD-t túlszárnyaló” kép kétszer nagyobb mennyiségű adatot hordoz, mint a 2 MP modell. A kamera 0,0005 lux fényerőig képes színes képet készíteni. Az erős képalkotási képességnek és a HD-t túlszárnyaló felbontásnak köszönhetően a jövőben az arcfelismerés is lehetséges lesz, még félhomályban is.

A gyanús események hatékony észleléséhez a Deep Learning technológiával ellátott intelligens kamerák mostantól többet kínálhatnak, mint valaha. Az intelligens esemény-észlelés a behatolásérzékelés és a vonalátlépés észlelés számos biztonsági rendszer része. Ezért elengedhetetlen, hogy a kamerák több adatot kapjanak az automatikus válaszok indítása előtt. Az összes információ attól függ, hogy hány képpontot tud nyújtani a kép, ezért minél minél több a képpont, annál jobb.

Az új DarkFighterX kamera 35x-ös optikai zoommal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az új kamera 260 méteren belül képes egy egy méter hosszú objektumot azonosítani 250 pixel felbontásban. Az digitális zoom 16x-os.
A kamera automatikus ablaktörlővel is rendelkezik, hogy az esős napokon jobb képet biztosítson. Ezenfunkciót a beépített esőérzékelő biztosítja automatikusan.

Egyéb jellemzők:

 • 120 dB WDR, 3D DNR, Kromatikus ködmentesítés- H.265+/H.265 tömörítés
 • Rapid fókusz
 • Akár 250m IR távolság Smart IR-rel
 • IP67.


 • A DarkFighterX sorozatú kamerák olyan kültéri, gyengén megvilágított környezetek megfigyelésére lett megalkotva, amelyek 24 órás színes felvételeket igényelnek, mint például utcák, folyók, erdők, utak, vasutak, kikötők, terek és parkok.

  További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában