SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Közérdekű

2019. április 15. 7:27

Megbízható AI/MI etikai irányelvei az EU szerint

Megbízható AI/MI (Mesterséges Intelligencia) megoldások megvalósítását célzó etikai irányelveket bocsátott ki az Európai Bizottság szakértői csoportja.
A szakértők hét pontban foglalták össze azon kulcs követelményeket, melyek (szerintük) biztosítják a törvényeknek megfelelő, etikus, technológiai és társadalmi szempontból erőteljes AI/MI megoldások megvalósítását, külön figyelmet szentelve a technológia biometrikus azonosítások terén betöltött szerepére. Az irányelvek vitaverzióját 2018 decemberében hozták nyilvánosságra, melyhez 500 hozzászólás érkezett a nyílt konzultációs időszakban. A végleges irányelv – az AI/MI alapú megfigyelési tevékenység kapcsán - élesen megkülönbözteti az egyének azonosítását és nyomon követését a célzott és tömeges megfigyeléstől. A bizottság által javasolt hét pont: ember általi felügyelet és irányítás; technikai és biztonsági stabilitás, adatvédelmi elvek szem előtt tartása; átláthatóság; sokoldalúság; elfogulatlanság, pártatlanság, társadalmi és környezeti jólét figyelembevétele; elszámoltathatóság.

Forrás: ec.europa.eu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában