SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. április 23. 11:33

OTIC beléptetőrendszer

Bemutatkozik egy olcsó, megbízható, könnyen kezelhető, modern beléptetőrendszer az OTIC (ejtsd: Otik). Magyar piacra a magyar igényeknek megfelelő, magyar fejlesztésű és gyártású beléptetőrendszer.

Az elmúlt években a beléptetőkkel szemben a legalapvetőbb követelmények is változtak, „feljebb került a léc”. Hogy csak egy példát említsek: a GDPR követelményeknek is meg kell felelni, természetesen az OTIC fejlesztésénél ezt is szem előtt tartották a fejlesztők.

Ez a beléptetőrendszer egyszerű feladatok megoldására lett kitalálva, és a bekerülési ár nagyon fontos szempont. Az alacsony ár mellet vagy éppen ellenére jónéhány speciális funkció helyet kapott a rendszerben. A kontroller panel 4 olvasót fogad Wiegand 26/ 34 bit kommunikáción keresztül. 4 zárkimenettel rendelkezik, amelyeket kimenetenként 2-2 jumperrel lehet konfigurálni, hogy a zárvezérléshez feszültséget adjanak, vagy kontaktust. Feszültségkimenetként használva 12 VDC feszültséget adnak ki, max. 1,1 A terhelhetők, kontaktuskimenetként 24 VDC/ VAC kapcsolható max. 3 A terheléssel. A zárkimenetek mellett kaptak helyet a nyitásérzékelők bemenetei. Ezek segítségével tudunk figyelni „ajtó nyitva maradt” riasztást, emellett kaphatunk jelzést az „erőszakos nyitásról” is. Ezek az események riasztásként a szoftverben jelentkeznek és a panelen található programozható relés kimenet is aktiválódhat beállítástól függően.

Az Otic beléptető nagyszerűsége a rugalmas konfigurációjában rejlik. Ugyan 4 ajtós beléptetőként kerül forgalmazásra, ami természetesen igaz is lehet, ha telepítő úgy konfigurálja. Maximális konfigurációban 4 ajtó egyirányú kártyás azonosítást tudunk beállítani. De az ajtók és olvasók számát, illetve ezek kombinációját tekintve a telepítő szabadkezet kap. Az Otic kontroller panel beállítható az alábbi módokon: 4 ajtó egyirányú azonosítás, 1 ajtó kétirányú azonosítás és 2 ajtó egyirányú azonosítás, 2 ajtó kétirányú azonosítás. Mitől nagyszerű még az Otic panel? Eddig ajtón történő beléptetéséről beszéltünk, de az Otic ennél több, természetesen lehet ez kapu vagy sorompóvezérlés. A nagy csavar, hogy vezérelhetünk forgóvillákat is, természetesen irány függően, azaz a vezérelt villának megadhatjuk, hogy kifelé vagy befelé forduljon. Emellett, ha a vezérelt villáról visszakötjük a villa átfordulás jelzését, a szoftverben ez megjelenik. Ahogy elvárható a távoli ajtónyitás is működik szoftverből, legyen szó akár forgóvillákról, ahol is értelemszerűen a villa fordulási irányát is megszabhatjuk.

A felhasználóknak adhatunk időprofilokat, ki mely napon mikor használhatja a beléptetőrendszert. Hasonlóan a felhasználókhoz az ajtók is kaphatnak időprofilt, ahol eldönthetjük az ajtók működés módját, naponta akár 5 idősávban, mikor legyen az ajtó ellenőrzött, nyitott vagy éppen zárt.
További speciális funkciók között megtalálható még az „Anti-passback” szabálykezelés, vagy éppen a „Zsilip” szabály lehetősége.

A végfelhasználók egyik legfontosabb igényének is eleget tesz az Otic. Egy nagyon egyszerű „munkaidőkezeléssel”. Ami mindösszesen annyit tesz, hogy a szoftver folyamatosan tárolja az olvastatásokat és ezekből beállítható időszakra egy listát készíthetünk személyenként, ekkor a szoftver kigyűjti a napi első és utolsó olvastatás időpontját a kettő között eltelt időt kiszámítja nekünk és ezt a három adatot Excel táblázatba küldi.

Ez a beléptető valóban felhasználóbarát, kategóriájában sokoldalú funkciókkal rendelkező, kiváló ár-érték arányú rendszer.
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában