SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. május 14. 8:24

Engedély nélküli fotókkal oktatta „MI gyermekét” az Ever

A felhő-alapú fotó-tárhelyet üzemeltető – és az eléréséhez szükséges applikációt fejlesztő - Ever állítólagosan arra használta a felhasználók által feltöltött fotókat és videókat (mintegy 13 Milliárdot), hogy saját fejlesztésű mesterséges intelligencia (MI) alapú arcfelismerő megoldását tanítsa/fejlessze.
Az NBC riportját követően jelent meg a szolgáltató adatkezelési tájékoztatójában, hogy a feltöltött képeket az Ever felhasználhatja biometrikus algoritmus „tanításához” is, azonban a felhasználókat erről a cég nem értesítette. Ezt megelőzően a cég azt állította, hogy kizárólag a fotók rendezésének/címkézésének egyszerűsítésére szolgál az arcazonosító MI. Az Ever ügyvezetőjének nyilatkozata szerint, az általuk feldolgozott adatokat harmadik fél részére soha nem adták át, továbbá a meglévő adatvédelmi és felhasználói szabályzatukat kielégítőként jellemezte. A New York Egyetem jogász professzora szerint, egy 2 500-szavas adatvédelmi nyilatkozat lehet kielégítő az Ever számra, a de a felhasználói oldal számára kellően elégtelen, ha abban jelenítenek (rejtenek el) kritikus információkat.

Forrás: NBC News

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában