SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Céges hírek

2019. május 29. 9:59

A Pelco-t eladta a Schneider Electric

A Schneider Electric hétfőn bejelentette, hogy véglegesítette Pelco üzleti egységének értékesítését egy amerikai magántőke-befektetési alapnak, a Transom Capital Groupnak. Az ügylet pénzügyi feltételeit nem tették közzé.
A tranzakció híre március végén szivárgott ki a Reuters riportja alapján, amely szerint a Schneider kizárólagos tárgyalásokat folytat a Transommal a videofelügyeleti üzletágának eladásáról.

A Schneider, az épületautomatizációs terület vezetője, eredetileg 2007-ben megvásárolta a Pelco-t azzal a reményével, hogy meghatározó szereplőként lép a videomegfigyelő piacra. Jim McHale, a Memoori piackutató cég igazgatója szerint azonban az üzlet nem pontosan a tervek szerint zajlott le.

Sajnos a Schneider számára az üzlet soha nem volt sikeres. Míg a felvásárlás előtt a Pelco jövedelmező vállalat volt, nem volt olyan IP-hálózati videotechnológiája, amely a következő 10 évben a piacot dominálta. Az IP hálózatba kapcsolt termékek mostantól a legnagyobb részét képezik a videotechnológia piacnak és ez továbbra is növekszik.

McHale rámutatott, hogy 2008-ban az IP-hálózati videotechnológia még csak az indulási fázisban volt és sok szkeptikus kétségbe vonta, hogy megelőzi az analóg technológiát.

Ha Schneider komolyan megvizsgálta volna az Axis Communications-t - amely már akkor az IP hálózati kamerák vezető cége volt - akkor biztosan megvásárolhatta volna nem több, mint 1,2 milliárd dollárért. 2015-ben az Axis-t 2,8 milliárd dollárért vásárolta meg a Canon és ma valószínűleg nem kevesebb, mint 4 milliárd dollárért értékesíthetné" - tette hozzá McHale.

Forrás: Security Infowatch

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában