SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. június 3. 9:25

Hikvision Turbo HD PIR kamerák

Aktív kültéri védelem

A kültéri védelem fizikai eszközei (tornyok, vizesárkok, falak és dróthálók) évezredek óta léteznek, de ma már modern, elektronikus technológiákat alkalmazunk, melyek detektálják, sőt, meg is akadályozzák a behatolót abban, hogy védett területre lépjen.

A hagyományos kültéri védelmi rendszerek aktív infraérzékelőket használnak, melyek nem túl stabilak. Mivel nincsenek videofelvételek, a hagyományos infraérzékelő nem tudja meghatározni a behatolás pontos helyét, és a terepviszonyok, a környezet és más tényezők miatt sok a téves riasztás, valamint kevés a rögzített információ.

Ezekre a problémákra kínálnak megoldást a Hikvision Turbo HD PIR kamerái, melyek továbbfejlesztett videofelügyeleti technológiákat használnak a riasztások pontosságának növelésére és a behatolások megelőzésére. Ezáltal a kültéri védelem teljesen új szintre léphet a lakóövezetekben, gyárakban, áruházakban és iskolákban.

A kamera legfontosabb tulajdonságai közé tartoznak a gyors válaszidő és a nagy riasztási pontosság, amikor gyanús személy lépi át a rögzített határvonalat.

A kamerába épített PIR szenzor érzékeli az emberi test által kibocsátott infrasugarakat, és megkülönbözteti azokat más vizuális „zajoktól”. A kamerához csatlakoztatott Hikvision Turbo HD K-sorozatú DVR mozgásérzékelője pedig kiszűri a más objektumok által okozott téves riasztásokat. Ennek köszönhetően csökken a tárhelyigény és hatékonyabbá válik a rögzített felvételekben történő keresés.

Ezenkívül a kamera villogó fehér fénnyel is elriaszthatja a behatolót. Az ultra-alacsony fény technológia részeként a fehér fény kiegészítő megvilágításként lehetővé teszi, hogy a kamera riasztás esetén teljesen sötét környezetben is tiszta, éles képeket készítsen a behatolóról, ami később bizonyítékként is felhasználható.

A Hikvision Turbo HD PIR kamerái együtt használhatók a kültéri védelemben a Hikvision Turbo HD K-sorozatú DVR-ekkel. Jelzik a behatolást, és valós időben felügyelik a védett területet a kamera-oldali eszközökkel. A behatoló elijeszthető, így a bűncselekmény megelőzhető, de behatolás esetén a rendszer azonnal riasztja a biztonsági személyzetet.

A rendszernek több védelmi fokozata is van: előriasztás, riasztás és felvételek rögzítése. A továbbfejlesztett felügyeleti funkciók révén túlmutat a hagyományos („esemény utáni felderítés”) eljárásokon, és a kültéri védelem passzív megfigyelése helyett aktív megelőzéssé és elhárítássá válik, megőrizve az emberek és vagyontárgyak biztonságát.

RIEL Support
A fent bemutatott eszközzel kapcsolatban felmerülő műszaki kérdéseiddel keresd bizalommal terméktámogató csapatunkat.
Munkatársaink rendelkezésedre állnak munkanapokon 8:00 és 18:00 között,
a 06 1 236 8092 telefonszámon vagy a support@riel.hu e-mail címen.

www.riel.hu


További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában