SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Őrzés-védelem

2019. június 11. 15:17

A magánbiztonság és az önkormányzati rendészet fogalma, kialakulása kapcsolata és fejlődése

Szakdolgozat - NKE, Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék

A rendőrség egyre szűkebb kapacitása és túlterheltsége miatt egyedül már nem képes eleget tenni a közbiztonságért, ezért az önkormányzati-, a magánbiztonsági- és a civil önvédelmi szereplőket is be kell vonni, hogy segítsenek kiegészíteni az állami rendvédelmi szervek tevékenységét, így a szereplők feladatkörei is bővülnek.
A szerző - Farkas Péter - a szakdolgozat témájának azért választotta a magánbiztonsági és önkormányzati rendészetet, mert mind a két terület személyesen érinti, hiszen személy- és vagyonőrként kezdte a pályafutását, és jelenleg közterület-felügyelőként dolgozik.

A közbiztonság kérdése társadalmi ügy, azaz mindenkit érint. Azonban az újonnan jött összetett feladatokhoz elengedhetetlen a megfelelő szakmai felkészültség minden oldalon. A magánbiztonság és az önkormányzati rendészet hazánkban még gyerek cipőben jár, és számos anomáliával küzdenek, melyekre megoldást kell találni, és folyamatosan fejleszteni kell ezeket a szakterületeket. Ezt a célt szolgálják az elmúlt pár évben megjelent könyvek, publikációk, és önálló szócikkek, melyeket felhasználta a szakdolgozat elkészítéséhez.

A szakdolgozatban röviden bemutatásra kerülnek a szakterületek kialakulásának lényeges körülményei, körbe járva a biztonság-, a közbiztonság-, és a magánbiztonság; valamint a rendvédelem és a rendészet fogalmát és kapcsolatát. Továbbá rövid betekintést ad néhány külföldi ország magánbiztonsági és önkormányzati rendőrségi struktúrájába.

A szakdolgozat teljes terjedelmében IDE kattintva tekinthető meg.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Logisztikai ügyfélszolgálati munkatárs - Young B.T.S.

A Young B.T.S. Kft., a hazai IT-telco és biztonságtechnikai piac nagy múltú disztribútora fiatalos logisztikai csoportjába hasonló mentalitású ügyfélszolgálati munkatársat keres. Az általános jófejségen, kedvességen és határtalan életkedven kívül nem árt, ha rendkívül alapos és precíz munkát végezel, a problémákat szereted magad megoldani és nem áttolni mások asztalára, távol áll tőled a panaszkultúra, üzleti folyamatokban és rendszerben gondolkozol, végtelen türelmes és kedves tudsz lenni a legkülönfélébb lelkiállapotú ügyfelekkel és a kollégákkal.