SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. június 11. 17:31

GeoVision egyik megoldása a POS kasszafelügyelet

Bevásárlóközpontokban, kereskedelmi egységekben és üzletekben a leltárhiány legnagyobb része a kasszáknál történő hibák és visszaélések eredményeként születnek. Napjainkban egy üzletnek kellő figyelmet kell fordítania a leltárhiányra, melyre hatékony megoldás a kasszafelügyeleti rendszerek alkalmazása. Amennyiben nem fordítanak pénzt és időt erre a megoldásra, úgy csökkenni sem fognak az ismeretlen eredetű leltárhiányok.
Erre készült a GeoVision POS kasszafelügyeleti rendszere. Az első szoftververziók óta folyamatos fejlesztés jellemzi a rendszert a még kifinomultabb működés és eredményesebb leltárhiány csökkentés érdekében.


A GeoVision kasszafelügyeleti rendszer a következő elemekből épül fel. Az üzletben a pénztárak felett telepítésre kerül egy min. 4,0Megapixeles GeoVision varifokális dóm kamera. Ezt követően a pénztárgépek adatkommunikációját is csatlakoztatjuk a GV NVR (Video Management Software) szervergéphez, amelyen telepítésre kerül a POS kasszafelügyeleti funkció. Ezáltal a kassza területénél lévő áttekintő kamerák és kasszakamerák képe is rögzítésre kerül, valamint minden egyes kasszakamera képére rákerül az adott pénztárgépbe bevitt tranzakciós (szöveges) adat is. Ezen adatok később (esetleges visszaélés, vétlen hibák miatt) könnyedén visszakereshetők, akár a tétel nevét beírva, akár az időpontot megadva a GV NVR POS kereső szoftverében. Tehát egy felületen egyidőben láthatjuk, hogy a vevő ténylegesen milyen terméket vásárolt, illetve a pénztáros milyen terméket rögzített a kasszába. A rendszer képes előre beállított jellemzők alapján automatikusan figyelni valamennyi tranzakciót, így ha abnormális műveletet észlel, akkor magától és azonnal riasztást generál. A riasztás lehet helyi (hangjelzés), SMS vagy email alapú. Továbbá erről az eseménynaplóban Riasztási Logokat tárol, melyek később könnyedén visszakereshetők.

A kasszák sokfélesége, a pénztárgép gyártók számos típusa miatt nem használható egységes protokoll az adatkommunikációra. Ezért a GeoVision kasszafelügyeletnek több megoldása is van a különböző rendszerek összekapcsolására. Történhet hagyományosan egy interfész hardveren keresztül RS-232 kommunikációval, de amennyiben a pénztárgép támogatja a TCP/IP vagy OPOS protokollokat, úgy az IP alapú POS Text Sender szoftverre lesz szükségünk. Fontos tudni, hogy Interneten történő kommunikáció során késések léphetnek fel a kamerakép és kasszaadatok megjelenése között, így mindenképpen a helyi hálózat (LAN) használata javasolt.
A GeoVision POS kasszafelügyeleti rendszert használva gyors és hatékony leltárhiány csökkentést érhető el, valamint az adott üzletben alkalmazott élőerős védelem költségének csökkentéséhez is hozzájárul. Ahol jól megválasztott kasszafelügyeleti rendszer ellenőrzi a kasszazónákat, ott kisebb létszámú és kevesebb óraszámú élőerős őrzés is elegendő amellett, hogy alacsonyabb lesz a kasszáknál képződő leltárhiány.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Logisztikai ügyfélszolgálati munkatárs - Young B.T.S.

A Young B.T.S. Kft., a hazai IT-telco és biztonságtechnikai piac nagy múltú disztribútora fiatalos logisztikai csoportjába hasonló mentalitású ügyfélszolgálati munkatársat keres. Az általános jófejségen, kedvességen és határtalan életkedven kívül nem árt, ha rendkívül alapos és precíz munkát végezel, a problémákat szereted magad megoldani és nem áttolni mások asztalára, távol áll tőled a panaszkultúra, üzleti folyamatokban és rendszerben gondolkozol, végtelen türelmes és kedves tudsz lenni a legkülönfélébb lelkiállapotú ügyfelekkel és a kollégákkal.