SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. június 11. 7:55

Biometrikus azonosítás a jövő fegyvereiben?

Az Amerikai Hadsereg (U.S. Army) nem régiben tett közzé egy nyilvános felhívást újgenerációs gyalogsági lőfegyver (NGSW) kifejlesztésére.
Önmagában ez nem képezné különösebb hír tárgyát, hiszen a hadseregek fejlesztési tevékenysége egy soha véget nem érő folyamat. Ami ez esetben kiemeli a projektet az átlagból az az új fegyver speciális tulajdonságaival kapcsolatos. Név szerint: az új „puskának” biometrikus arcazonosító funkcióval kell rendelkeznie – a szélirány/erősség érzékelő már csak hab a tortán. A „U.S. Army” nem igazán halmozta el a reménybeli fejlesztőket/gyártókat részletes specifikációkkal. Lakonikus tömörséggel annyit határoztak meg, hogy az új fegyvernek rendelkeznie kell egy „fejlett” kamerával az automatikus célfelismerés és -követés, valamint arcfelismerés képességével (is). Továbbá, kompatibilisnek kell lennie a Microsoft által a Hadsereg részére kifejlesztett kiterjesztett valóság (AR) megoldásával.

Forrás: FedBizOpps.gov; military.com

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában