SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. június 19. 12:11

Hikvision ColorVu kamerák – élénk színű képek teljes sötétségben is

Este 11 órakor a rendőrség kapott egy bejelentést lopással és testi sértéssel kapcsolatban. Az incidens egy parkban történ, a sértett a támadó rongyos ruháiból és alkoholszagából arra következtett, hogy az egyén hajléktalan.
Az sértett az incidens idején a parkból tartott hazafelé, amikor a gyanúsított megtámadta, elvette a pénztárcáját, és elmenekült. A rendőrség megvizsgálta a helyszínt, de nem talált bizonyítékot. Mivel az eset éjszaka történt, a környéken lévő biztonsági kamerák nem tudták az incidenst megfeleően rögzíteni. A térfigyelő kamera felvétele homályos volt, valamint tele volt vizuális zajjal, amely megnehezítette a detektálást.

Egy parknak egy olyan békés helynek kellene lennie, ahová elmenekülhetünk a városi nyüzsgéstől és zajtól. Azonban a városi parkok éjszaka gyakran egyenlőek a veszéllyel. A járókelőknek éjjel saját biztonságuk és testi épségük érdekében körültekintőnek kell lenniük. Bár az elmúlt években egyre több park területén van térfigyelő kamera elhelyezve, színes és tiszta éjszakai felvétel készítésére kevés ilyen kamera képes.

A Hikvision ColorVu technológiája erre a problémára kínál megoldást, mivel lehetővé teszi az élénk, színes képek készítését, még sötétben is, í gy biztonságosabbá téve a közterületeket.

A Hikvision, mint videofelügyeletirendszer-gyártó, régóta fejleszt újabb és újabb technológiákkal fölszerelt innovatív termékeket, amelyek az elmúlt évtizedek során egyre kifinomultabbá váltak.
A Hikvision ColorVu kamerái alacsony megvilágítás mellett is részletgazdag képeket készítenek. Ezt két technológiai újításnak köszönhetik: a továbbfejlesztett optikáknak és a nagy érzékenységű szenzoroknak. A hagyományos optikákkal szemben a ColorVu optikái extra nagy rekesznyílással rendelkeznek, ami több fényt enged át az optikán, így növelve az alkotott kép világosságát.

A Hikvision ColorVu kamera optikái speciális tükröződésmentes réteggel (BBAR) vannak bevonva és extra alacsony szórású lencsetaggal (ED) vannak fölszerelve, ami csökkenti a becsillanás veszélyét és tűéles, színekben gazdag képeket biztosít. Ezen technológiák révén biztosra vehetjük, hogy becsillanás miatt nem fognak fontos részletek hiányozni a videoanyagról.

A ColorVu kamerákat – nagy érzékenységük miatt – kiválóan lehet használni felügyeleti célokra, mert ultra-alacsony megvilágítás mellett is nagy felbontású színes képeket adnak. Érzékelőik rendkívüli fotovoltaikus átalakítóképességgel rendelkeznek: továbbfejlesztett szenzortechnológiájuk – kiemelkedő fénygyűjtő képessége révén – sokkal hatékonyabban hasznosítja a bejövő fényt. A tesztelések során bebizonyosodott, hogy a ColorVu kamerák hosszabb távon is képesek színekben gazdag és tűéles képeket adni – a legrosszabb fényviszonyok között is, amit tovább segít a beépített képfeldolgozó processzor önadaptív 3D DNR algoritmusa.

A ColorVu kamerák rendelkeznek továbbá kiegészítő fénnyel, ezért 0 lux-os környezetben is képesek színekben gazdag képeket adni. Ez a környezetbarát, finom, meleg fény csökkenti a megvilágított tárgy „elszíneződését” is.
A Hikvision ColorVu kamerái tehát világos, színes képeket tudnak készíteni a nap 24 órájában – alacsony megvilágítás mellett is. Más kamerákkal szemben eleven, színekben gazdag képeket biztosítanak kivilágítatlan köztereken, ipari parkokban, útkereszteződéseknél és mindenhol, ahol fontos, hogy a felvételek jó színminőségben készüljenek.

Példaként említhető, hogy egy közlekedési baleset kivizsgálása során milyen fontos a gyanúsított autójának azonosítása rendszám alapján. De ha a járművön nincs rendszámtábla vagy szándékosan olvashatatlanná tették, csak a külső jegyei (márka, típus és különösen a színe) alapján lehet majd beazonosítani. Ha tehát rosszak a kültéri fényviszonyok, vagy teljesen sötét van, a Hikvision ColorVu kamerái akkor is képesek használható színes képanyagot készíteni.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Technical Support / dormakaba

Egyike vagyunk a három legnagyobb biztonságtechnikai vállalatnak a világpiacon. Közel 16000 alkalmazottal, több mint 130 országban vagyunk jelen. Aki velünk kezd dolgozni, azonnal érzi ezt: kíváncsiak vagyunk az emberekre és mindig a legjobbat várjuk tőlük. Az új munkatársakhoz őszintén közeledünk és bizalommal üdvözöljük őket – ez kultúránk része, amely évek óta sikeressé tesz minket. A bizalom mélyen összeköt minket a dormakaba-nál. És ez teszi tökéletessé a karrierépítést nálunk. A lehetőség: Technical Support