SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. június 16. 9:00

16TB-os Seagate Exos és Ironwolf HDD-k

A Seagate Technology bejelentette 16TB-os hélium-alapú, nagytárolókapacitású merevlemezének kereskedelmi forgalomba kerülését.
Az Exos X16 családba tartozó, beépített adatvédelmi funkcióval rendelkező, kifejezetten nagymennyiségű adatok tárolásának támogatására kifejlesztett ún. hyperscale adatközpontokhoz (olyan adatközpontok, melyek terheléselosztással, egymástól akár jelentős távolságra lévő szerverparkok működését hangolják össze, egyéb technológiákkal kiegészülve tetemes mennyiségű adatot képesek költséghatékonyan kezelni) is ajánlott új termék mellett, a gyártó újabb (szintén 16TB-os) tagokkal bővített az első sorban NAS-okhoz szánt IronWolf és IronWolf Pro családot. Az Exos X16 HDD (jelenleg) a világ legnagyobb kapacitású, 3.5"-os 7200 RPM sebességű merevlemeze, a gyártó állítása szerint. Méretéből fakadóan 33%-kal több petabájtnyi adatot képes tárolni egységnyi szerverméretre vetítve, mint 12TB-os társai. Mint azt a Seagate kifejtette, fejlesztési hátterében annak feltételezése áll, hogy – a jelenlegi bővülési ütem feltételezése esetén – a 2018-ban 33 Zettabájtnyi „adatszféra” 17 ZB-nyira növekszik 2025-re.

Forrás: Seagate Technology

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában