SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. július 1. 7:24

Drón alapú „megfigyelés mint szolgáltatás”

Szabadalmi védelmet kapott az Amazon egyik drón-alapú technológiája, melyet az amerikai (USA) óriás csak „megfigyelés-mint-szolgáltatás” jelzővel illet.
Nem megkerülhető az a tény, hogy az Amazon évek óta egyre nagyobb mértékű befektetésekkel igyekszik pozícióit kiépíteni, megerősíteni a biztonságtechnika piacán. A most megkapott szabadalmi védelem megszerzése érdekében már 2015. júniusában beadta a szükséges kérelmeket, melyekben egy olyan szolgáltatást/technológiát fejt ki, ahol a megrendelő ingatlanát drónokra (UAV) szerelt hagyományos videokamerával, hőkamerával, éjjellátókamerákkal, és mikrofonok segítségével lehet megfigyelni. Az ügyfelek egyszeri és rendszeres őrjáratokat rendelhetnek meg.

A drónok egy GPS koordináták által körül határolt terület felett fejthetnék ki tevékenységüket, a meghatározott területen kívül rögzített képeket automatikusan elhomályosítaná a rendszer. Természetesen, közel sem biztos, hogy ez a szabadalom egyszer tényleges termékké alakul. Az Amazon számtalan szabadalma pihen időlegesen, avagy véglegesen a „fiókok mélyén”.

Forrás: SMARTCITIES DIVE

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában