SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. július 16. 7:01

GeoVision napelemes mobilkamera rendszer

Manapság egyre nagyobb igény jelentkezik az építkezéseken, rendezvényeken, eseményeken történtek rögzítésére.
Teljesen érthető módon a tulajdonosok, üzemeltetők, beruházók szeretnék tudni, mi történik a területükön, vagy csak egy hatásos imázsvideót szeretnének készíteni az általuk szervezett rendezvényről. Ez abban az esetben könnyedén megvalósítható, ha a telepítés helyszínén rendelkeznek áramellátással és Internet hozzáféréssel. De mi a megoldás akkor, amikor se Internetkapcsolattal, se hálózati tápellátással nem szolgál a helyszín? Jó opció lehet a föld- vagy légkábelezés, ám ezek esetében számolnunk kell a megnövekedett munkaidővel és telepítési költségekkel. Mit tehetünk még?

GeoVision megoldása

Olyan megoldást kínál erre a problémára, amellyel megvalósul a rendszer szigetszerű működése, azaz az üzemeléshez nem lesz szükség hálózati tápellátásra, továbbá a rendszerbe integrált mobil internet megoldással a távoli elérést is lehetővé tesszi. Rendszerük a következő elemekből épül fel a kamerán kívül: napelem, töltésvezérlő (inverter), akkumulátor, feszültségszabályzó (feladata a rendszer működéséhez szükséges feszültség előállítása), ipari mobilrouter, illetve zárható fémszekrény.


Opcionálisan a következő kiegészítőkből választhatunk: kültéri vagy beépített antenna, igény esetén a rendszerbe építünk (normál) switch-et vagy 48 V-os PoE switch-et. Amennyiben a telepítés helyszínén nem rendelkezik oszloppal, akkor a rendszer részeként leszállítja, amely lehet lefúrható, fix telepítésű vagy áthelyezhető. A helyszín megkövetelheti azt is, hogy a kamera és az Internetvételi pont egymástól távol helyezkedjen el. Ebben az esetben vezeték nélküli megoldással, egy mikrohullámú szettel áthidalhatóvá válik a távolság.

Fontos kiemelni a rendszer likviditását! Mobil kialakításából eredően könnyedén áthelyezhetjük a terület egy teljesen másik részébe, ha ott van szükségünk a kamera szolgálataira.

Milyen helyszínek megfigyelésére ajánlják?

A következőkben felsorolunk néhány helyszínt a teljesség igénye nélkül:
 • Városi építkezések,
 • Zöldmezős beruházások,
 • Termőföldek (növény- és állatok megfigyelése),
 • Vadterületek, erdők
 • Kikötők, autópályák
 • Rendezvények, sportesemények


 • Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában