SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. július 17. 18:43

Rövidebb sorban állás, jobb vásárlói élmény

A vásárlók manapság úgy mennek be az üzletbe, hogy szeretnének gyorsan és egyszerűen vásárolni. Hogyan lehet ezt elérni és rövidíteni a sorbanállási időt? Az intelligens sordetektálás erre is alkalmas.
A hosszú sorban állás rontja a vásárlói élményt, ezért komoly problémát jelent a kereskedőknek és vásárlóknak egyaránt. A vég nélküli sorban állás annyira frusztrálhatja a vásárlót, hogy végül otthagyja az üzletet.

Sordetektálási technológia, rövidebb sorok
A probléma megoldására az előrelátó üzletvezetők a sordetektálási technológiát alkalmazzák, mellyel valós időben követik nyomon a sorban állás folyamatát.

A technológia kamerákkal számolja a sorban álló emberek számát. Ha ez elér egy előre meghatározott küszöbértéket, a rendszer riasztással jelez, és a vezetőség megnyit egy új kasszát.

Új vásárlók, több bevétel, intelligens üzletvezetés
Mivel a vásárlóknak kiemelten fontos a rövid sorbanállási idő, az üzletvezetőknek ez megtérülő befektetés. Ha gyorsabban lehet fizetni, az nemcsak a meglévő vásárlók elégedettségét növeli, hanem olyanokat is becsábíthat az üzletbe, akik korábban elkerülték.

Ha gyorsabban lehet fizetni a kasszánál, a vásárlók több időt töltenek az üzletben, és nagyobb értékben fognak vásárolni. Az Oracle felmérése szerint a sportesemények látogatóinak 94 százaléka szokott a helyszínen enni- és innivalót vásárolni, ráadásul 58 százalékuk hajlandó lenne több pénzt is elkölteni, ha kevesebbet kellene sorban állni.

A sordetektálási technológia révén az üzletvezetők javíthatják az üzlet működési hatékonyságát is. Ha tudják, hogy mekkora a különböző időszakokban a vásárlói sűrűség, ehhez igazíthatják az üzletben lévő alkalmazottak számát.

Hikvision – sordetektálásban piacvezető
A Hikvision sordetektálási technológiája segítségével kiválóan lehet elemezni szupermarketek, kiállítóterek és más, kasszával rendelkező üzletek ügyfélforgalmi adatait. A technológia nagy felbontású kamerákba ágyazva, Deep Learning algoritmus segítségével pontosan végzi az emberszámlálást, megkülönbözteti és felismeri a sorban álló személyeket, valamint azt, hogy ki mennyi ideig áll sorban. A vezetőség beállíthat különböző küszöbértékeket arra, hogy hány ember tartózkodhat egy adott területen (kasszánál vagy máshol), valamint hogy egy személy mennyi ideig állhat sorban. A küszöbérték elérésekor a rendszer azonnal riasztja az üzletvezetőket, akik idejében reagálhatnak a történtekre.

RIEL Support
A fent bemutatott eszközzel kapcsolatban felmerülő műszaki kérdéseiddel keresd bizalommal terméktámogató csapatunkat.
Munkatársaink rendelkezésedre állnak munkanapokon 8:00 és 18:00 között,
a 06 1 236 8092 telefonszámon vagy a support@riel.hu e-mail címen.

www.riel.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában