SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. július 22. 9:41

Repteres botrányt akadályozott meg au Egyesült Királyság kibervédelmi szervezete

Sokezer embert érintő adathalászati célú csalást akadályozott meg a brit Nemzeti Kiberbiztonsági Központ (NCSC).
A bűnözők hamis, meg nem nevezett repterek nevében (vizuális jellemzőit lemásoló emailben) kiküldendő, mintegy 200 000 email segítségével szándékozták az utazóközönség védendő adatait és „némi” pénzt szerezni. Az NCSC nyilatkozata szerint, a kiküldeni szándékozott levélben egy csekély összeg megfizetéséért cserében jelentős mértékű „kártérítési” összeg visszatérítésére tettek ígéretet a csalók. Az bűnözők hamis „gov.uk” végződésű email címeket használtak volna az áldozatok eredményesebb megtévesztése érdekében, de az NCSC sikeresen megakadályozta, hogy a levelek eljussanak a címzettekhez. Az Aktív Kibervédelem (ACD) program keretében már 140 000 adathalász akciót akadályoztak meg a brit szakértők és 190 000 csaló oldalt tiltottak le, az NCSC jelentése szerint. Az Egyesült Királyság adatvédelmi hatósága (ICO) nemrégiben szabott ki 183.39 millió £-os büntetést a Birtish Arwaysre, mivel az képtelen volt megvédeni mintegy 500 000 ügyfele adatait.

Forrás: CISO MAG

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Business development manager / IPCamLive

Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!