SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. július 22. 10:42

Új, intelligens, kettős-spektrumú kamera a Hikvision kínálatában

A Hikvision piacra dobta mélytanulás (MI) képességgel felvértezett, hagyományos (látható fény tartományában működő) és hőképalkotóval egyaránt ellátott, 90°-os látószöggel rendelkező új „torony” (emeltebb dome) kameráját.
A gyártó elmondása szerint, a DS-2TD1217/V1 a hagyományos biztonságtechnikai feladatok ellátásán felül helyt áll beltéri tüzek korai előrejelzése és egyéb hőmérsékleti anomáliák detektálása terén is. Az új kamera is megkapta a Hikvision „fúziós” megjelenítési technológiáját, melynek köszönhetően a hagyományos és a hőkép egyidejűleg (integrálva) is megjeleníthető, extra információkat biztosítva a felhasználók számára. Külön kiemelendő, hogy a hőképalkotó 40 mK-es NETD (Hőmérséklet-különbségi zajegyenérték) értékkel rendelkezik, mely magas minőségű, részletgazdag hőkép előállítását feltételezi. A korai tűzjelzésen kívül olyan funkciókra is alkalmas, mint a tiltott helyen történő dohányzás detektálása. A téves riasztások (pl. behatolás és tűzjelzés) számának csökkentését is célozza a kamerába integrált GPU-n futó mesterséges intelligencia.

Forrás: Hikvision Europe

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában