SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. augusztus 15. 10:35

Bispektrális hőkamera

A Hikvision forgalomba hozta új bispektrális, deep learning algoritmussal fölszerelt, dóm kivitelű hőkameráját, amely fejlett hőszenzora révén jobban észleli a beltéri tűzeseteket, és ezekről vizuális riasztást ad. Az új, költséghatékony DS-2TD1217/V1 kameracsalád csökkenti a tűz és a tulajdonban keletkező károk kockázatát.
Bispektrális képtechnológia

A kamera támogatja a tűzérzékelést, és kiváló minőségű belső hardverelemekkel, valamint látható fénnyel és infrafénnyel (bispektrális képtechnológiával) alkot képet.

A bispektrális képtechnológia „kép a képben” előnézetet és képösszeolvasztást alkalmaz, amivel pontosan rögzíteni lehet a riasztást kiváltó eseményeket. Ennek köszönhetően a helyzet kiértékelése és a veszély mértékének felmérése gyorsan megtörténhet. A kamera egyetlen csatornán keresztül rögzíti a képeket, ami csökkenti a sávszélesség-igényt, és egyszerűbbé teszi az élő előnézet funkció alkalmazását, mivel nincs szükség a hőkép- és a láthatófény-csatornák közötti váltásra.

A bispektrális képösszeillesztés funkció részletgazdagabb képeket ad rossz környezeti feltételek mellett is, így könnyebben azonosíthatóvá válnak a környezeti elemek, és dokumentálni lehet a gyanús eseményeket.

A kamera képfeldolgozó technológiája többféle elemet kombinál, hogy a lehető legjobb hőképeket hozza létre. Ezenkívül kevesebb, mint 40 mK NETD (hőmérséklet-különbségi zajegyenérték) szintet alkalmaz. Az NETD azt méri, hogy a hőszenzor a hőképen belül milyen kis hősugárzási különbségeket észlel. Minél kisebb a kamera által észlelt különbség, annál kisebb ez az érték, és annál jobb a képminőség.

Rendellenes hőmérséklet észlelése

Az új hőkamera riasztással jelez, ha a hőmérséklet átlép egy előre megadott értéket. Ez lehetővé teszi, hogy még azelőtt észleljük a veszélyt, mielőtt a tűz keletkezne, és az operátorok elháríthassák a potenciális veszélyeket, mielőtt a hőmérséklet elérné a gyulladásponthoz szükséges mértéket.

A kamera további gyakorlati felhasználása a dohányzás érzékelése olyan helyeken, ahol tilos (pl. áruházak), vagy ahol szigorúan tilos és életveszélyes a dohányzás (pl. olajraktárak). A riasztás figyelmezteti a személyzetet, akik időben felkutatják a dohányzó személyt, így csökkentik a környezetszennyezést és megelőzik a tűz által okozott károkat.


Deep learning algoritmusok: kevesebb téves riasztás

A fentieken kívül a kamera tartalmaz egy deep learning algoritmussal fölszerelt, beépített GPU-t, ami hatékonyan támogatja a beltéri felügyeletet, és detektálja az illegális behatolást. Az intelligens képtartalom-elemzés technológia csökkenti a téves riasztások számát azáltal, hogy kiszűri a zavaró tényezőket (pl. fényviszonyok változása vagy állatok mozgása a látómezőben). Csak a valódi fenyegetések váltanak ki riasztást, ami hatékonyabbá teszi a védelmet, és megakadályozza az illetéktelen behatolást.

A két funkcióval (tűzérzékelés és behatolásjelzés) rendelkező kamerát elsősorban beltéri használatra tervezték, különösen áruházakba, múzeumokba, adatközpontokba és bankokba. Széles látószögük (max. 90°), valamint kompakt kialakításuk révén könnyen telepíthetők, és kényelmesen használhatók.

RIEL Support
A fent bemutatott eszközzel kapcsolatban felmerülő műszaki kérdéseiddel keresd bizalommal terméktámogató csapatunkat.
Munkatársaink rendelkezésedre állnak munkanapokon 8:00 és 18:00 között,
a 06 1 236 8092 telefonszámon vagy a support@riel.hu e-mail címen.

www.riel.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában