SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. augusztus 21. 7:24

Megfigyelés-ellenes divat

Kate Rose – önmeghatározása szerint hacker és divattervező – az idei DefCon kiberbiztonsági konferencián (Las Vegas) mutatta be rendszámfelismerő rendszereket átverő ruhakollekcióját.
Az "Ellenséges Divat" névre keresztel ruházati márka célja, hogy téves adatokkal árassza el a közterületeken működő rendszámfelismerő rendszereket. Az ötletgazda meglátása szerint, az "Ellenséges Divat" öltözékekkel azt kívánja elérni, hogy az automatikus rendszámfelismerő rendszerek alkalmazása nehézkesebbé váljon emberi felügyelet hiányában. Kate szerint, ruhái nem működnek 100%-os hatékonysággal, de tapasztalatai szerint nappal, jó fényviszonyok mellett, jó eséllyel "verik át" a rendszámfelismerőket. Rose nem az első aktivista, aki hasonló termékek segítségével kívánja a figyelmet felhívni a video-alapú automatikus azonosító rendszerek vélt / valós visszásságaira. Egy bizonyos Leo Selvaggio 3D-s nyomtatóval készülő gumi maszkokat tervezett, melyek minden embert egyforma arccal jelenítenek meg. Akinek megér ez 60 000 Ft + vám + ÁFA összeget, már rendelhet is egyet a művész webáruházában. Adam Harvey olyan csuklyát, valamint arcot is elfedő kendőt (burka) tervezett, mely elfedi az adott személy hőkisugárzását, nehezebbé téve azonosítását pl. hőkamerákkal felszerelt drónok számára.

Forrás: CNET.com

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában