SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. augusztus 27. 12:26

AXIS P5655-E PTZ hálózati kamera

Forgalmazó: Aspectis Kft
Gyártó: Axis Communications AB
Az AXIS P5655-E hálózati kamera az Axis Communications első olyan PTZ kamerája, amely már az ARTPEC-7 chippel van felszerelve. Az újgenerációs, rendkívül gyors chip jobb képalkotást, fejlesztett biztonsági funkciókat, kibővített analitikai képességeket és sokkalta hatékonyabb videotömörítést kínál. A kamera 1080p felbontású, 32x-es optikai zoomú, H.265 tömörítést is támogat és rendelkezik az Axis innovatív technológiáival, mint a Forensic WDR, a Lightfinder 2.0 és a Zipstream.

Az AXIS P5655-E PTZ nagy fényérzékenységű szenzorral ellátott kamerának nem jelentenek akadályt a változékony fényviszonyok, amikor a képen egyszerre vannak sötét és világos részek, a Forensic WDR funkciónak köszönhetően. Az Axis Lightfinder funkcióból pedig a legújabbat, a Lightfinder 2.0-t kapta, így nagyon kevés fénynél is színes és zajmentes képeket nyújt, a mozgó objektumokat nem elmosva. A kiváló minőségű videó méretét az Axis Zipstream technológia kicsinyíti H.264 vagy akár H.265 tömörítés mellett, amely minden fontos részletet megőriz a képeken, a sávszélesség és tárhely igénye mégis drasztikusan csökken annak. Biztonsági szempontból is kiemelkedő a kamera: csak a gyártó aláírt, hivatalos firmware-ek telepíthetők rá és csak azokkal indul el, így kártékony kód nem futtatható a rajta.

A széleskörűen felhasználható kamera IP66, NEMA 4X és IK10 minősítésű és -30°C-tól +50°C marad tökéletesen működőképes, kétirányú audiotámogatással érkezik és I/O portok vannak rajta. Négy különböző jelenetprofil található benne (beltéri, kültéri, forensic és közlekedés), amelyek a nevükben jelzett felhasználásra optimalizálják a kamera beállításait. További jellemzői még a kamerának az elektronikus képstabilizáció (EIS), hogy vibráció esetén (például szél miatt) a képe stabil, jól kivehető maradjon és a „focus recall” funkció, amellyel manuálisan adhatunk meg fókuszpontot a kamerát körülvevő, fényviszonyok tekintetében nem előnyös területekhez, így amikor a kamerát arra az adott területre mozgatjuk, az azonnal tudni fogja, hová fókuszáljon.
Az AXIS P5655-E PTZ hálózati kamera főbb jellemzői:

 • HDTV 1080p felbontás 32-szeres optikai zoommal
 • Az Axis innovatív technológiái: Forensic WDR, Lightfinder 2.0 és az Zipstream tömörítési technológia akár H.265 mellett
 • Négy jelenetprofil, elektronikus képstabilizáció, focus recall
 • Fejlett biztonsági funkciók: aláírt firmware és biztonságos rendszerindítás
 • IP66, NEMA 4X és IK10, -30°C-tól +50°C-ig működés
 • Kétirányú audió, I/O portok, PoE+ és 24 V AC/DC

 • További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában

  Business development manager / IPCamLive

  Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!