SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. szeptember 10. 8:36

PARADOX WD1, ES1 – új rádiós vízérzékelő!

Volt már ügyfelének csőtörése?
Ázott már fel a fa padlóburkolat púposra, szétfeszítve akár a falakat is?
Megérkezett a megoldás!

A Paradox új, rádiós vízérzékelője a WD1, amely megfelelő elhelyezés mellett már nagyon korai szakaszban képes érzékelni a kifolyó vizet. Az ES1-es kiegészítő szenzorral pedig egy darab érzékelő két, egymáshoz közeli szaniter, vizes blokk védelmére is alkalmas.
Az érzékelő 3 pár érzékelő csapot tartalmaz. A bármelyik csap-pár közé folyó vizet érzékeli a szenzor és azonnal jelzést küld az adó-vevő modul (RTX3 vagy LX-es kezelő) felé. A kétirányú rádiós kommunikációval az érzékelő a jelzést nem bízza a véletlenre – mindaddig küldi, amíg a központ nem nyugtázza a vételt.

De ne elégedjünk meg csak az érzékeléssel! A jelzést felhasználva vezérelhetünk egy vagy több programozható (PGM) kimenetet, amivel egy elektromos szelepen keresztül a bejövő vizet vagy egyéb vizet használó eszközt elzárhatunk, elektromosan leállíthatunk, így hatékony beavatkozással megelőzve vagy csökkentve a káresemény hatásait. A PGM lehet a központon már megtalálható kimenet, de használhatunk PGM bővítőket is. Amennyiben vezetékezhetünk, úgy jó választás a kommunikációs BUS kiépítése és a PGM82 vagy PGM4 modul használata. Amennyiben a vezetékezés már nem lehetséges, válasszuk a 2WPGM rádiós kimeneti modult.

A buszos PGM modulokból SP / MG központok esetén egyet, míg EVO központok esetén a modulszám keretein belül többet is használhatunk. Rádiós PGM-ből SP / MG rendszerben akár 16 db használható, míg EVO-k esetében minden rádiós adó-vevővel akár 8 - 8 db.
Az érzékelő 1 db AA elemről működik, a gyártói adatok alapján akár 3 évig is elemcsere nélkül. Természetesen felügyeli és jelzi az elem merülését. Az érzékelőt rögzíthetjük csavarral, vagy a hozzá adott konzol segítségével akár ragaszthatjuk is a felületre. A WD1 kiegészítő nélkül használva IP67-es védettséggel bír. A WD1 elmozdítása vagy az ES1 kiegészítő szenzor kihúzása szabotázs jelzést generál.

Egy jó rendszer nem csak értesít – meg is védheti értékeinket!
Az új érzékelőt keresse honlapunkon, üzleteinkben vagy partnereink kínálatában!

Gyigor Tamás
Paradox termékfelelős
info@powerbizt.hu

További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában