SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. szeptember 26. 10:29

Mesterséges intelligencia az iskolák védelmére

Összes kép (2)
Egy oktatási intézmény akkor tudja segíteni a diákok tanulását, ha kellemes és biztonságos környezetet biztosít. Ez nagy kihívást jelent, mert sokféle típusú és méretű iskola létezik.
A biztonságot folyamatosan kell garantálni. A kockázatok csökkentése érdekében a belépést ellenőrizni kell, de közben fenn kell tartani a kampusz nyitott légkörét, ami segíti a tanulást. Az iskoláknak befogadó szellemiséget kell közvetíteniük a diákok és a szülők felé is, ezért a belépést korlátozó technológiáknak szinte észrevétlenül kell működniük. Fontos a rétegezett kialakítás: a védelmet koncentrikus körökben kell felépíteni, kezdve az iskola kerítésénél, és befelé haladva egészen az osztálytermekig és más belső helyiségekig.

A videofelügyelet technológiája diszkréten működik, és védi az iskola területét annak legkülső határától, ahol az autók behajtanak, és az emberek belépnek. Segítségével csendben és folyamatosan lehet nyomon követni az iskola területén közlekedő embereket.

Ezenkívül a mesterséges intelligencia és a deep learning algoritmusok révén a kamerák a fenyegetést azonnal jelzik. Elemzik a videoanyagot (beleértve a különböző trendeket és valós idejű riasztásokat), amiből hasznos információkat továbbítanak az operátoroknak.

A mesterséges intelligenciával fölszerelt kamerák nemcsak a kültéri védelmet biztosítják, hanem iskolaidőn kívül is felügyelik a kampuszt, beleértve a hétvégéket, amikor az iskola tanórán kívüli tevékenységeknek ad helyet. A rendszer ellenőrzi a járműforgalmat, és biztosítja, hogy csak azok hajtsanak be, akiknek erre engedélyük van. A mesterséges intelligencia által vezérelt kamerák hatékonyabbá teszik a nem aktívan felügyelt rendszereket is. A videoanyagokat valós időben lehet elemezni, és csak valós probléma esetén történik riasztás.

A rendszámfelismerő rendszer beazonosítja az iskola parkolójába behajtó autók rendszámát, és ha valamelyik feketelistán van, riasztással jelzi. A technológia arra is alkalmas, hogy felügyelje a tiltott területre történő behajtást; pl. bizonyos helyeken csak regisztrált parkolóigazolvánnyal rendelkező autókat enged parkolni. A fejlettebb változat kétszeres azonosítást végez: a jármű rendszámát és a sofőr arcát is felismeri, ami növeli a védettséget.

RIEL Support
A fent bemutatott eszközzel kapcsolatban felmerülő műszaki kérdéseiddel keresd bizalommal terméktámogató csapatunkat.
Munkatársaink rendelkezésedre állnak munkanapokon 8:00 és 18:00 között,
a 06 1 236 8092 telefonszámon vagy a support@riel.hu e-mail címen.

www.riel.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában