SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. október 14. 8:14

Molekuláris szintű azonosító szenzorokat fejleszt az USA légiereje

Egy adott személy „mikro- és makroszintű” biológia jellemzőit regisztrálni és feldolgozás céljából elemezni képes érzékelők kutatásába fektet meglepő mennyiségű energiát és tőkét az Egyesült Államok (USA) légiereje.
A projekt célja, hogy olyan technológiákat fejlesszen ki, melyek alkalmasak az egyes szermélyek azonosítását biztosító ún. „biológiai aláírások” felderítésére, meghatározására növelve az USAF fenyegetés meghatározási és elhárítási képességeit az egyes műveleti területeken. Az új technológiáknak támogatniuk kell egyes személyek, illetve csoportok, továbbá egyéb biológiai anyagok felderítését, azonosítását nyomon követését. A hagyományosan merev katonai-hivatalos megfogalmazás olyan eljárások kutatását foglalja magában, melyek lehetővé teszik (pl.) a beszéd/hang/beszélt nyelv alapú azonosítási eljárások következő generációs megoldásainak kifejlesztését, kiküszöbölve az emberi (nyelvész szakértői) hibatényezőket.

Forrás: Biometric Update

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában