SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. október 14. 8:16

Új hangmintavételezési eljárás

Új, mesterséges intelligencia alapú, automatikus, kiváló mintavételezési minőséget kínáló hangmintagyűjtési technológiát dolgoztak ki a moszkvai Közgazdasági Egyetem és a Nyizsnyij Novgorodi Állami Nyelvészeti egyetem (LUNN) kutatói.
Az eljárás alapját képező algoritmus képes figyelmen kívül hagyni / kiszűrni a 10dB-es vagy magasabb frekvenciás zajtartalmat a rögzítés során. A kutatók meglátása szerint, a hangalapú azonosítás elterjedésének egyik gátja a környezeti zajok által generált torzítás okozta probléma, melynek eliminálására ők most hatékony megoldást kínálnak. A kutatók által készített tesztrendszer képes volt (állítólag) 2% alatt tartani a téves azonosítások arányát, 10dB-es vagy annál magasan jel-zaj szint mellett. Az egyik legnagyobb orosz bank már érdeklődik az új technológia iránt (állítólag). Egyéb piaci elemzések szerint, 2026-ra a hang alapú biometrikus személyazonosítás piaca mintegy 28Mrd USD-re rúg majd.

Forrás: Springer Link

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában